Zandvoort Beach for Amsterdam

Bereikbaarheid van Zandvoort

Zandvoort is het hele jaar door goed te bereiken. Met twee toegangswegen en een directe treinverbinding met Amsterdam is Zandvoort een fantastische plek om te bezoeken! Ja, op een mooie zomerse weekenddag kan het voorkomen dat er een file richting het strand staat. Maar die dagen zijn eerder uitzondering dan regel.


Met de trein

Er zijn meer goede redenen om gewoon in de trein te stappen. Zandvoort is de enige badplaats met een eigen station. Het is slechts 25 minuten van Amsterdam naar Zandvoort, vanaf Haarlem zelfs maar 15 minuten. Je hebt geen gedoe met parkeren of eventuele drukte op de weg. En het station ligt maar op 200 meter van het strand, dus je staat binnen 5 minuten met je voeten in het zand!

Lees meer over de trein

Met de bus

Ga je liever met bus? Er rijden twee regionale buslijnen naar Zandvoort. Vanaf station Haarlem Centraal ben je met bus 81 in ongeveer 30 minuten in Zandvoort en met bus 80 vanuit Amsterdam, halte Marnixstraat, duurt het een klein uurtje. Het internationale Flixbus verbindt Zandvoort via Haarlem met bijvoorbeeld de Duitse steden Osnabrück en Berlijn. Deze lijn rijdt niet dagelijks, maar is speciaal op het toeristisch seizoen afgestemd.

Lees meer over de bus

Met de fiets

Zelfs op de fiets is Zandvoort vanuit de omgeving zeer goed te doen. Er liggen fijne brede fietspaden in een uitgebreid knooppuntennetwerk die je ook meteen naar de prachtige fietsroutes in Zandvoort brengen.

Lees meer over fietsen in Zandvoort

Met de auto

Kom je toch met de auto dan heeft Zandvoort twee toegangswegen. De N201 via Haarlem Zuid, Heemstede en Aerdenhout waar je, nog voordat je Zandvoort binnenrijdt, al een damhert hebt gespot. En de Zeeweg via Haarlem, Overveen en Bloemendaal waar je een prachtig stuk door de duinen en langs de zee Zandvoort binnenkomt. Er is genoeg gelegenheid om te parkeren.

Lees meer over parkeren in Zandvoort

Region travel ticket

Het Amsterdam & Region Travel Ticket is een speciaal ticket voor het openbaar vervoer, geldig in metro’s, trams en bussen van GVB, Connexxion en EBS. Het ticket is ook geldig bij de Nederlandse Spoorwegen (NS) in de Metropoolregio Amsterdam. Het ticket is er in een 1-, 2- en 3-daagse variant. Het is een soort van OV-chipkaart voor Amsterdam & de Metropoolregio. Deze dagkaart heeft een kalenderdag geldigheid op elke route die op de ‘Routekaart’ opgenomen is.

Lees meer over Region travel ticket

Deelscooters in Zandvoort

Deelscooters: een scooter voor gemeenschappelijk gebruik. Je bespaart je de kosten van de aanschaf en onderhoud, maar heb wel het voordeel van het gebruik. Het fijne is dat ook toeristen uit Duitsland, België en Frankrijk de deelscooters in Nederland kunnen huren. Ideaal om je door Zandvoort te bewegen. En omdat er ook deelscooters in Amsterdam en Haarlem zijn, kun je ook vanuit een van deze steden op de deelscooter naar Zandvoort.

Informatie over deelscooters