Zandvoort Beach for Amsterdam

Bereikbaarheid van Zandvoort

Zandvoort is het hele jaar door goed te bereiken. Ja, op een mooie zomerse weekenddag kan het voorkomen dat er een file richting het strand staat. Maar die dagen zijn eerder uitzondering dan regel. Met twee toegangswegen en een directe treinverbinding met Amsterdam is Zandvoort een fantastische plek om te bezoeken!


Bereikbaarheid tijdens de Dutch Grand Prix

De bereikbaarheid tijden de Dutch Grand Prix is anders dan tijdens de rest van het jaar. Het dorp is gedurende de GP autoluw en niet bereikbaar voor auto's/motoren, met uitzondering van alle voertuigen met een doorlaatbewijs, zoals mensen die in Zandvoort wonen, werken of verblijven. Heb je geen doorlaatbewijs, dan zijn er andere manieren om Zandvoort te bereiken. Diverse terreinen zijn bestempeld als P&R gebied vanwaar pendelbussen naar Zandvoort rijden. Daarnaast zijn er verschillende Park & Bike terreinen waar bezoekers kunnen parkeren om vervolgens met de fiets naar Zandvoort te gaan. Hier zijn ruim 40.000 fietsenrekken en 3.100 brommer/scooter plekken beschikbaar. Ten slotte kunnen bezoekers met de trein naar Zandvoort. Middels een directe treinverbinding vertrekt op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 06.00 uur 12 keer per uur een trein vanaf Amsterdam Centraal naar Zandvoort.


Met de trein

Er zijn meer goede redenen om gewoon in de trein te stappen. Zandvoort is de enige badplaats met een eigen station. Het is slechts 25 minuten van Amsterdam naar Zandvoort, vanaf Haarlem zelfs maar 15 minuten. Je hebt geen gedoe met parkeren of eventuele drukte op de weg. En het station ligt maar op 200 meter van het strand, dus je staat binnen 5 minuten met je voeten in het zand!


Met de bus

Ga je liever met bus? Er rijden twee regionale buslijnen naar Zandvoort. Vanaf station Haarlem Centraal ben je met bus 81 in ongeveer 30 minuten in Zandvoort en met bus 80 vanuit Amsterdam, halte Marnixstraat, duurt het een klein uurtje. Het internationale Flixbus verbindt Zandvoort via Haarlem met bijvoorbeeld de Duitse steden Osnabrück en Berlijn. Deze lijn rijdt niet dagelijks, maar is speciaal op het toeristisch seizoen afgestemd.


Met de fiets

Zelfs op de fiets is Zandvoort vanuit de omgeving zeer goed te doen. Er liggen fijne brede fietspaden in een uitgebreid knooppuntennetwerk die je ook meteen naar de prachtige fietsroutes in Zandvoort brengen.


Met de auto

Kom je toch met de auto dan heeft Zandvoort twee toegangswegen. De N201 via Haarlem Zuid, Heemstede en Aerdenhout waar je, nog voordat je Zandvoort binnenrijdt, al een damhert hebt gespot. En de Zeeweg via Haarlem, Overveen en Bloemendaal waar je een prachtig stuk door de duinen en langs de zee Zandvoort binnenkomt. Er is genoeg gelegenheid om te parkeren.