Zandvoort Beach for Amsterdam

Circuit Zandvoort

Onlosmakelijk verbonden met Zandvoort is Circuit Zandvoort. Een legendarisch en internationaal geroemd circuit met een historie die ruim 70 jaar teruggaat. Nog steeds vinden er jaarlijks tientallen evenementen plaats die tienduizenden fans in vervoering brengen. Naast diverse spectaculaire nationale autosportevenementen kent de kalender ook internationale hoogtepunten als de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen, de Masters of Formula 3 en sinds 2021 is ook de Formule 1 neergestreken op Circuit Zandvoort.


Wie Zandvoort zegt, zegt meteen strand en racen. Een badplaats met een eigen circuit. Dat is eigenlijk best uniek. Vanaf het strand steek je de boulevard over en je staat op het asfalt. Zonnebrandolie en motorolie. Het is een perfecte combinatie.Historische Circuit Zandvoort

Het glooiende Old School-circuit in de prachtige duinen spreekt tot de verbeelding. De Tarzanbocht, de Arie Luyendijkbocht, de grindbakken langs de baan. Ze roepen nostalgische gevoelens op. Harten gaan sneller kloppen. Tot in de jaren '80 werden op Circuit Park Zandvoort (CPZ Zandvoort) nog officiële Formule 1-races gereden. Met de legendarische Niki Lauda in augustus 1985 als een-na-laatste winnaar van de Grand Prix Zandvoort.


Dat de nostalgie rondom de historische races op het CPZ nog altijd leeft in Zandvoort, wordt duidelijk tijdens de Historic Grand Prix. Schitterende bolides van weleer gaan in het eerste weekend van het jaar de strijd met elkaar aan op Circuit Park Zandvoort om op de zaterdag in een parade vanaf het CPZ Zandvoort door te trekken.


CPZ: nog steeds populair

Door het succes en de populariteit van Max Verstappen hebben het circuit en de autosport weer helemaal de wind mee. Bezoekersaantallen van 125.000 op de race-evenementen zijn echt geen utopie. Tijdens de jaarlijkse Jumbo Racedagen met Max Verstappen verwelkomt Zandvoort al makkelijk 100.000 dagtoeristen. Deze aantallen zullen tijdens Formule 1 naar verwachting nog hoger zijn.


Nog steeds vinden er jaarlijks tientallen evenementen plaats die tienduizenden fans in vervoering brengen. Naast diverse spectaculaire (inter-)nationale autosportevenementen kent de kalender ook verschillende andere evenementen. De Runner’s World Zandvoort Circuit Run bijvoorbeeld, waarbij tienduizenden hardlopers over het asfalt gaan, het strand trotseren en via het dorp de finish voor de circuittribune passeren.


Zandvoort, beachforracing


Ontdek Zandvoort

Waar veel circuits ver van de dichtstbijzijnde stad liggen, vind je Circuit Zandvoort op loopafstand van het centrum van het dorp. Binnen 10 minuten lopen sta je in hartje Zandvoort tussen de winkels en terrassen.


Horeca in Zandvoort

Of je nu zelf hebt gereden of een evenement op het circuit hebt bezocht: na een dagje circuit heb je honger. Op het circuit terrein zelf vind je Bernie's Bar & Kitchen waar je iets kunt eten en drinken en Mickey's bar voor een gezellige borrel. Maar natuurlijk kun je ook iets eten en drinken in het Zandvoort centrum of op het strand. Het ligt tenslotte om de hoek. 


Winkels in Zandvoort

Zandvoort staat weliswaar niet direct bekend als shopping dorp, maar we hebben zeker verschillende unieke winkels. In de drie hoofdwinkelstraten, de Kerkstraat, de Grote Krocht en de Haltestraat, vind je voldoende leuke kledingwinkels, souvenirwinkels en delicatesse zaken. En omdat de winkels afgewisseld worden met gezellige terrasjes, hoe je niet ver te lopen om op adem te komen.

Bekijk het aanbod hier.


Parkeren

Behalve op het circuitterrein heeft Zandvoort meer dan voldoende parkeerplek beschikbaar. Parkeer in de garage in het centrum of onder Holland Casino, parkeer langs de boulevard of zet jouw auto neer op een van de parkeerterreinen rondom het centrum. Houd er rekening mee dat tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix Zandvoort zo veel mogelijk autovrij is. Alleen met een doorlaat bewijs kun je met jouw auto Zandvoort binnen komen. 

LET OP: Vanaf 1 juli 2022 geldt een nieuw parkeerbeleid en kun je nergens meer gratis parkeren. 

Lees hier meer over de parkeerterreinen, -kosten en -locaties.


Overnachten in Zandvoort

Zandvoort is een toeristisch dorp en heeft daarom voldoende accommodaties om heerlijk te verblijven na een dag op het circuit. Bekijk de verschillende hotels met zeezicht, charmante B&B's, groepsaccommodaties en appartementen