Zandvoort Beach for Amsterdam

Evenementen in Zandvoort


Zandvoort is als gezellige en bruisende badplaats veel meer dan alleen strand. Het hele jaar door vinden er leuke evenementen in Zandvoort plaats, zoals het beroemde Zandsculpturenfestival, diverse zomermarkten, golf- en kitesurfcompetities en natuurlijk de vele races op het circuit van Zandvoort. Of wat dacht je van alle live optredens en festivals in de zomermaanden bij de vele strandtenten. Lekker swingen met je voeten in het zand, genieten van een goede DJ of liveband! Hou je van de spanning die bij het watersporten hoort? Dan ben je met de evenementen in Zandvoort aan het juiste adres! Tijdens de kite-evenementen op het strand kun je ademloos toekijken hoe de beste kiters de woeste golven trotseren. Er zijn ook regelmatig watersportlessen om zelf kennis te maken met deze uitdagende sporten! In onze Uitagenda staan alle evenementen op een rijtje.


Gastvrijheid zit in ons DNA. Bovendien is Zandvoort in staat om zich als een kameleon aan te passen aan de behoefte van de massa. Het is daarom niet gek dat er hier ook grote, landelijke evenementen plaatsvinden. Afgelopen jaren zijn er al verschillende grote evenementen in Zandvoort georganiseerd, waarbij je niet alleen het hoofdevenement kan bezoeken maar waarbij heel Zandvoort meegaat in het thema. De Nieuwjaarsduik, de oudste van Nederland, trekt bijvoorbeeld al jaren duizenden bezoekers uit de hele regio. Maar ook Pride at the Beach, een driedaags festival als onderdeel van Pride Amsterdam. Een ander jaarlijks terugkerend evenement is de Runner's World Zandvoort Circuit Run, waarbij de lopers na de start op het circuit, over het strand en door het dorp hun rondje lopen. De Historic Grand Prix is ook een bijzonder evenement die vele liefhebbers van oude racewagens trekt. En vanaf 2020 keert een van de grootste motorsport evenementen ter wereld weer terug op Circuit Zandvoort. Dan zal na 35 jaar weer een officiële Formule 1 Grand Prix verreden worden.


Al deze evenementen worden het hele jaar door georganiseerd, dus zowel in het drukke zomerseizoen als daarbuiten. Wil je niks van deze evenementen in Zandvoort missen? Kijk dan regelmatig op onze uitagenda of schrijf je in voor de nieuwsbrief!