Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsen in Zandvoort

Zandvoort is natuurlijk het meest bekend vanwege het strand en het Formule 1-circuit. Maar de natuur rondom de kustplaats is een perfect uitstapje voor een fietstocht in de duinen. Heuvel op, heuvel af. Glooiende landschappen, adembenemende uitzichten en ongemerkt aan je conditie werken. De mooiste fietstochten in ons verder zo platte Nederland maak je aan de kust.


Zandvoort is een walhalla voor fietsers, of je nu een trappende snelheidsduivel bent of een zondagsrijder. Dus kom op je racefiets, tandem, omafiets of driewieler naar Zandvoort voor een fietstocht in de duinen. Zandvoort ligt tussen twee duinparken met waanzinnig mooie natuur: de Amsterdamse Waterleidingduinen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Ontdek het gigantische duinengebied en de prachtige fietspaden in en om Zandvoort.


Meld je aan en ontvang onze gratis fietskaart met 2 routes door Zandvoort en omgeving. We houden je dan direct maandelijks op de hoogte van de laatste en leukste nieuwtjes.


Fietsverhuur

Huur eens een fiets tijdens je bezoek aan Zandvoort want binnen een straal van 40 kilometer kun je echt alle kanten op! Er ligt een groot netwerk aan brede fietspaden in de omgeving. Of je nou met je gezin een gezellige fietstocht door het prachtige natuurgebied wilt maken of een sportieve en uitdagende track op het MTB parcours wilt doen, je kunt hiervoor altijd een passende fiets huren in Zandvoort.

Lees meer over fietsverhuur

Fietskaarten

Dat Zandvoort een ideale thuisbasis is voor de recreatieve en de sportieve fietser is bekend. Het uitgebreide netwerk van verharde fietspaden door Nationaal Park Zuid-Kennemerland geeft je de garantie voor een dag fietsen door een prachtige omgeving. Vanuit het Nationaal Park ben je zo in IJmuiden om de machtige sluizen te aanschouwen. Daarnaast liggen er verschillende indrukwekkende landgoederen om de hoek. Zeker de moeite waard om eens te gaan kijken!

Lees meer over fietskaarten

Fietsoplaadpunten

Wat is nu heerlijker dan door de duinen of over de boulevard van Zandvoort te fietsen? Het glooiende landschap en de zeewind kunnen voor een pittige fietstocht zorgen. Met jouw elektrische fiets kun je gemakkelijk uren fietsplezier beleven in Zandvoort en omgeving. Zandvoort telt een aantal oplaadpunten voor de elektrische fiets. Zo kom je nooit zonder stroom te staan.

Bekijk de fietsoplaadpunten

Georganiseerde fietstochten

Eind maart vindt elk jaar het sportiefste weekend van Zandvoort plaats, bekend van de Circuit Run. Behalve wandelen en hardlopen wordt er ook door de duinen gefietst. En hoe! Tijdens de Omloop van Zandvoort starten wielrenners op het circuit van Zandvoort om via de duinen naar Haarlem en het Groene Hart te crossen. De routes van 45, 80 en 120 kilometer finishen allemaal in het gezellige centrum van Zandvoort. Hou deze website in de gaten voor meer informatie over evenementen.

Bekijk de evenementen

Routes

Bij de VVV weten we de weg en die wijzen we je graag. Naast fietsboekjes en kaarten hebben we routes die passen bij jouw wensen, van 10 tot 100 kilometer. Geen fiets? Geen probleem, huur er eentje bij ons! Aanraders zijn bijvoorbeeld de route richting IJmuiden via de Kennemerduinen en Bloemendaal. Of van Zandvoort richting het zuiden, helemaal tot aan de Keukenhof: van duinlandschap naar bloemenzee.

Meer informatie over fietsroutes

Gratis fietskaart van Zandvoort en omgeving

Met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan de noordkant van Zandvoort tref je een uniek natuurgebied met een breed netwerk aan verharde fietspaden. Dit is het enige gebied in Nederland waar je de imponerende wisenten tegen kunt komen. Maar ook Konikpaarden, vossen en Schotse hooglanders lopen hier vrij rond. Cultuurliefhebbers fietsen op hun gemak in 20 minuten naar de stad Haarlem. Snuif je liever de geur van bloeiende bloemen op? In 45 minuten fiets je naar het wereldberoemde Keukenhof. Meld je hierom vandaag nog aan en ontvang direct na aanmelding de gratis fietskaart met twee routes door de omgeving van Zandvoort in jouw inbox!

Download de gratis fietskaart

Verken de omgeving

De omgeving van Zandvoort is de moeite van een bezoek zeker waard. Ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur dan is een dagbezoek aan Amsterdam en Haarlem vanuit Zandvoort goed te plannen. Dat is het grote voordeel van een kustplaats die zo centraal gelegen ligt én een eigen treinstation heeft. Maar ook prachtige wandelroutes in de omgeving, een uitgebreid netwerk van fietspaden en de grootste speeltuin van Europa: vanuit Zandvoort kun je alle kanten op!

Lees meer over de omgeving

Share Your Experience

Deel jouw experience met ons. Stuur je gegevens in en wij nemen contact met je op.