Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsen in Zandvoort

Zandvoort is natuurlijk het meest bekend vanwege het strand en het Formule 1-circuit. Maar de natuur rondom de kustplaats is een perfect uitstapje voor een fietstocht in de duinen. Heuvel op, heuvel af. Glooiende landschappen, adembenemende uitzichten en ongemerkt aan je conditie werken. De mooiste fietstochten in ons verder zo platte Nederland maak je aan de kust.

Zandvoort is een walhalla voor fietsers, of je nu een trappende snelheidsduivel bent of een zondagsrijder. Dus kom op je racefiets, tandem, omafiets of driewieler naar Zandvoort voor een fietstocht in de duinen. Ontdek het gigantische duinengebied en de prachtige fietspaden in en om Zandvoort.


Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Zandvoort ligt tussen twee duinparken met waanzinnig mooie natuur: de Amsterdamse Waterleidingduinen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. De Waterleidingduinen zijn verboden voor fietsers, maar in Nationaal Park Zuid-Kennemerland barst het van de mooie fietspaden, allen voorzien van knooppunten.

Onderweg zie je het ene na het andere vergezicht en kom je zelfs wilde dieren tegen. Een ware safari op de fiets: in Nationaal Park Zuid-Kennemerland leven namelijk wisenten, konikpaarden en damherten. Meer over de natuur in Zandvoort lees je hier.


Routes

Bij de VVV weten we de weg en die wijzen we je graag. Naast fietsboekjes en kaarten hebben we routes die passen bij jouw wensen, van 10 tot 100 kilometer. Geen fiets? Geen probleem, huur er eentje bij ons!

Aanraders zijn bijvoorbeeld de route richting IJmuiden via de Kennemerduinen en Bloemendaal. Of van Zandvoort richting het zuiden, helemaal tot aan de Keukenhof: van duinlandschap naar bloemenzee.


Georganiseerde fietstochten

Eind maart vindt elk jaar het sportiefste weekend van Zandvoort plaats, bekend van de Circuit Run. Behalve wandelen en hardlopen wordt er ook door de duinen gefietst. En hoe!


Tijdens de Omloop van Zandvoort starten wielrenners op het circuit van Zandvoort om via de duinen naar Haarlem en het Groene Hart te crossen. De routes van 45, 80 en 120 kilometer finishen allemaal in het gezellige centrum van Zandvoort.


Hou deze website in de gaten voor meer informatie over evenementen.