Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsen in Zandvoort - Ontdek de perfecte fietsbestemming

De natuur rondom de kustplaats is een perfect uitstapje voor een fietstocht in de duinen. Heuvel op, heuvel af. Glooiende landschappen, adembenemende uitzichten en ongemerkt aan je conditie werken. De mooiste fietstochten in ons verder zo platte Nederland maak je aan de kust. Ontdek het gigantische duinengebied en de prachtige fietspaden in en om Zandvoort.Meld je aan en ontvang het gratis e-book 'Fietsen in Zandvoort' met 5 routes en tips door de omgeving
Hierna houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste activiteiten en ontwikkelingen.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland is de uitgewezen plek voor een heerlijke dag fietsen. Of je nu rustig aan wilt doen of meer wat snelheid op de racefiets zoekt: je kunt hier schitterende tochten maken. Maak af en toe eens een stop om te genieten van de omgeving. En let wel op: er kunnen Konikpaarden of Schotse Hooglanders op het pad lopen. Neem dan gewoon even de tijd om ervan te genieten.

Meer over het NPZK

De mooiste fietsroutes

We helpen je graag op weg om een schitterende route te rijden. Rij bijvoorbeeld eens de route richting IJmuiden via de Kennemerduinen en Bloemendaal. Of fiets vanuit Zandvoort langs de kust en de Waterleidingduinen richting het zuiden, helemaal tot aan Noordwijk. En in het voorjaar moet je natuurlijk door de schitterende bloemenvelden rondom de Keukenhof fietsen: een absolute must! We zetten een aantal van onze favorieten graag voor je op een rij.

Bekijk de routes

Fiets verhuur

We snappen dat je niet altijd één of meer fietsen mee kunt nemen. Gelukkig zijn er voldoende plekken waar je er één kunt huren. Het is zeker de moeite waard, want binnen een straal van 40 kilometer kun je echt alle kanten op! Er ligt een groot netwerk aan brede fietspaden in de omgeving. Of je nou met je gezin een gezellige fietstocht door het prachtige natuurgebied wilt maken of een sportieve en uitdagende track op het MTB parcours wilt doen, je kunt hiervoor altijd een passende fiets huren in Zandvoort.

Lees meer over fietsverhuur

Wielrennen rondom Zandvoort

Rondom Zandvoort is een breed netwerk van verharde fietspaden aangelegd. Door het glooiende duinlandschap, door het Nationaal Park tot aan IJmuiden, langs Overveen en Haarlem, door de landerijen van Lisse en langs de Waterleidingduinen. Kilometers aan fantastische wielerpaden om heerlijk te 'stoempen'.

Mountainbiken in Zandvoort

Zandvoort heeft een te gek en uitdagend MBT parcours. Aan de rand van Circuit Zandvoort kun je je volledig uitleven in de duinen. En sinds 2021 is het parcours uitgebreid met de Laarwall. Die moet je geprobeerd hebben!

Meer over MTBen

Fietsoplaadpunten

Wat is nu heerlijker dan door de duinen of over de boulevard van Zandvoort te fietsen? Het glooiende landschap en de zeewind kunnen voor een pittige fietstocht zorgen. Met jouw elektrische fiets kun je gemakkelijk uren fietsplezier beleven in Zandvoort en omgeving. Zandvoort telt een aantal oplaadpunten voor de elektrische fiets. Zo kom je nooit zonder stroom te staan.

Bekijk de fietsoplaadpunten

Georganiseerde fietstochten

Eind maart vindt elk jaar het sportiefste weekend van Zandvoort plaats, bekend van de Circuit Run. Naast wandelen en hardlopen wordt er ook gefietst door de duinen. En hoe! Tijdens de Omloop van Zandvoort starten fietsers op het circuit in Zandvoort en racen door de duinen naar Haarlem en het Groene Hart. De routes van 45, 80 en 120 kilometer finishen allemaal in het gezellige centrum van Zandvoort. Houd deze website in de gaten voor meer informatie over de evenementen.

Bekijk de evenementen

Gratis fietskaart

Met het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan de noordkant van Zandvoort tref je een uniek natuurgebied met een breed netwerk aan verharde fietspaden. Dit is het enige gebied in Nederland waar je de imponerende wisenten tegen kunt komen. Maar ook Konikpaarden, vossen en Schotse hooglanders lopen hier vrij rond. Cultuurliefhebbers fietsen op hun gemak in 20 minuten naar de stad Haarlem. Snuif je liever de geur van bloeiende bloemen op? In 45 minuten fiets je naar het wereldberoemde Keukenhof. Meld je hierom vandaag nog aan en ontvang direct na aanmelding de gratis fietskaart met twee routes door de omgeving van Zandvoort in jouw inbox!

Download de gratis fietskaart