Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsroute: 4 kernen van Zandvoort - 13km

Zandvoort staat bekend om haar vier kernen; het hippe strand, het authentieke dorp, het spannende circuit en de prachtige natuur. Het is een mooie omgeving waar vele bijzondere plekjes te vinden zijn. Ontdek Zandvoort met het hele gezin tijdens een sportieve middag op de fiets! Wij hebben alvast een leuke fietsroute voor je samengesteld. Je gaat een veelzijdige route fietsen waarin alle kernen van Zandvoort aan bod komen!De route die wij voor je hebben uitgestippeld, begint in het centrum van Zandvoort, op de rotonde (met muziekkoepel). 

Knooppunten: 79 – 18 – 79


Tip: Haal voordat je aan de route begint een heerlijk kopje koffie en een croissantje bij Bakker Bertram.


  • Nadat je bent gestart op de rotonde in hartje Zandvoort, fiets je links langs Bakker Bertram, de haltestraat in. Hier vind je diverse gezellige restaurants en eet(cafés).
  • Aan het einde van de straat ga je rechtsaf de Kostverlorenstraat in. Rijd deze straat uit en ga linksaf, richting het spoor, de Sophiaweg op.
  • Voor de spoorwegovergang ga je rechtsaf het fietspad 'Visserspad' op. Je fietst nu door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.


Tip: Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft een breed netwerk aan verharde paden, je kunt op deze manier de fietsroute eenvoudig verlengen als je dat wilt.


  • Bij het viaduct aan je linkerhand ga je linksaf en vervolgens meteen rechtsaf. Je fietst nu over het Duinpieperpad.
  • Aan het einde van dit pad steek je de weg over en ga je vervolgens rechtsaf richting Duinrestaurant Parnassia. 


Tip: Parnassia gelegen in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland is geheel omgeven door strand, zee en duin en is 'the place to be' aan de fraaie duinkust. Maak hier een korte tussenstop en geniet van een lunch of een drankje met uitzicht op zee!


  • Vervolgens fiets je vanaf Parnassia, terug naar de Zeeweg en hier ga rechtsaf. Je fietst nu langs de mooie kust over een heerlijk fietspad richting Zandvoort. Als je tijdens de tocht links naar de duinen kijkt, zie je het beroemde circuit van Zandvoort liggen/kun je het beroemde circuit van Zandvoort zien liggen.


Tip: Als je ter hoogte van Bernie’s Beachclub de weg oversteekt is er een uitzichtpunt, met een weergaloos uitzicht over de duinen en het circuit van Zandvoort.


  • Wanneer het fietspad weer van de kust afwijkt en overgaat in de gewone weg fiets je nog een stukje rechtdoor. Wanneer je de supermarkt Dirk van den Broek aan je rechterhand ziet sla je vlak ervoor rechtsaf richting het strand.
  • Eenmaal op de boulevard aangekomen loop je met de fiets in de hand 50 meter naar rechts. Hier gooi je de ankers uit bij Strandrestaurant en Paviljoen Meijer aan Zee. Dit is tevens het eindpunt van de fietsroute.


Tip: Bij Paviljoen Meijer aan Zee vind je een sfeervolle locatie met onder andere een restaurant met open haard, echte Chesterfields, een verwarmde veranda en een groot terras met uiteraard uitzicht op zee. Ga je deze route fietsen in de winter, dan kun je terecht bij het jaarrond paviljoen Thalassa. Sluit hier je fietstocht af met een heerlijk drankje.


Tot slot

Zorg ervoor dat je een goede fiets hebt waarmee je de route kunt afleggen. Je wilt natuurlijk niet dat je halverwege moet stoppen omdat je fiets ermee ophoudt. Een fiets met versnellingen is tijdens deze route gewenst, je zal namelijk wel wat heuvels op moeten. Een damesfiets is bijvoorbeeld zeer geschikt om deze route mee af te leggen. Heb je geen geschikte (elektrische) fiets bij de hand, dan kun je er natuurlijk ook een huren. Zorg daarnaast altijd dat je goed voorbereid op pad gaat. Meld je aan en ontvang het gratis e-book 'Fietsen in Zandvoort' met 5 routes en tips door de omgeving
Hierna houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste activiteiten en ontwikkelingen.