Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsroute - De Ronde van Zandvoort - 22KM

Een mooie kennismaking met de nabije omgeving van Zandvoort: Zee en duinen

Knooppunten: 18, 66, 99, 19 ,21, 36, 83, 77, 79

Je start in het centrum van Zandvoort voor het oude Raadhuis. Let voor vertrek door de Haltestraat ook eens op de prachtige details van die monumentale pand.


Aan het einde van de Haltestraat ga je linksaf de Zeestraat op richting de kust. Sla vervolgens rechtsaf en fiets langs de kustlijn richting Bloemendaal. Onderweg passeer je al verschillende paviljoens op het strand. Stuk voor stuk lekkere plekjes om de dag af te sluiten.


Bij Bloemendaal aan Zee hou je bij knooppunt 18 Parnassia aan om, bij Parnassia verder de Kennemerduinen in te trekken. Dit Nationaal Park is werkelijk uniek te noemen. Op veel plekken kan de natuur haar vrije loop gaan, waardoor duinen verplaatsen en het landschap voortdurend in beweging is.


Je fietst door een afwisselend duingebied. Opvallend is de sterk veranderende begroeiing, naarmate je dieper het gebied ingaat. Vlakbij zee alleen nog maar (helm) gras, iets verder landinwaarts komen schoorvoetend de eerste struiken, zoals duindoorns, en nog verderop de eerste bomen.


Kijk tijdens jouw tocht door het NPZK goed om je heen. In dit gebied komen veel Konikpaarden, Schotse Hooglanders, vossen en herten voor. Het zal niet de eerste keer zijn dat je even in de remmen moet omdat ze de weg versperren. Een klein geluksmomentje tijdens de rit.


Via het befaamde villadorp Aerdenhout fiets je terug naar Zandvoort. Denk vooral nog even terug aan de paviljoens van het begin van je fietstocht.


Meld je aan en ontvang het gratis e-book 'Fietsen in Zandvoort' met 5 routes en tips door de omgeving
Hierna houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste activiteiten en ontwikkelingen.