Zandvoort Beach for Amsterdam

Formule 1 Zandvoort

Na 36 jaar keert de Formule 1 terug naar Zandvoort. In september 2021 wordt de Dutch Grand Prix Zandvoort op het Zandvoortse duinencircuit verreden. Voor vele F1-racefans is dit een droom die uitkomt: de terugkeer van de Formule 1 en F1-rijders als Max Verstappen, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Sebastian Vettel inclusief hun F1-entourage naar de bakermat van de Nederlandse racesport.

Formule 1 Zandvoort zorgt voor spektakel

De Dutch GP Zandvoort staat garant voor spektakel. De ligging van Circuit Zandvoort in de duinen zorgt voor een glooiende baan die het uiterste van de coureurs vergt. Daarnaast kan de geringe breedte van de baan zorgen voor enerverende inhaalmanoeuvres. Zowel Lewis Hamilton als onze eigen Max Verstappen hebben goede herinneringen aan het circuit en zien er naar uit de strijd tijdens de Dutch Grand Prix Zandvoort aan te gaan.

Lees meer over Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort: een historisch circuit

Het Zandvoortse circuit heeft een rijke Formule 1-geschiedenis. Van de eerste Grote Prijs van Nederland in 1948, gewonnen door de Thaise prins Bira tot de laatste race in 1985, waarbij Niki Lauda zijn McLaren als eerste over de streep duwde. In de 37 actieve Formule 1-jaren hebben vele grote F1-namen het Zandvoortse circuit aangedaan. Nu, 35 jaar na de laatste Grand Prix Zandvoort, wordt de legendarische geschiedenis verder uitgebreid met nieuwe namen en memorabele GP-races.

Lees meer over de geschiedenis

Side-events Dutch GP Zandvoort

Behalve op het circuit is er tijdens de GP Zandvoort ook buiten het F1-terrein genoeg te doen. In de dagen voorafgaand aan de Formule 1 Zandvoort worden een groot aantal side-events georganiseerd, zowel met een directe F1-link als zonder een directe link met de Dutch Grand Prix Zandvoort. Hierdoor wordt een bezoek aan Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix Zandvoort een uitje voor het hele gezin. Of je nu van Formule 1 kijken houdt of liever zelf bezig bent.

Ga naar de officiële pagina

Max Verstappen

Na menig succes in het karten en de Formule 3 trad Max Verstappen op 5 oktober 2014 tijdens de Grand Prix van Japan in de voetsporen van zijn vader Jos. Met zijn 17 jaar en 3 dagen werd hij de jongste coureur ooit die tijdens een Grand Prix weekend in actie kwam. Vijf maanden later maakte hij zijn eerste officiële Grand Prix start tijdens de Grand Prix van Australië, waarmee hij wederom een nieuw record zette: de jongste Formule 1-coureur die in een Grand Prix start. Sindsdien is Max Verstappen uitgegroeid tot Nederlands meest succesvolle F1-coureur ooit en heeft hij de autosport in Nederland ongekend populair gemaakt.

Lees meer over Max Verstappen

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid tijden de Dutch Grand Prix is anders dan tijdens de rest van het jaar. Het dorp is gedurende de GP autoluw en niet bereikbaar voor auto's/motoren, met uitzondering van alle voertuigen met een doorlaatbewijs, zoals mensen die in Zandvoort wonen, werken of verblijven. Heb je geen doorlaatbewijs, dan zijn er andere manieren om Zandvoort te bereiken. Diverse terreinen zijn bestempeld als P&R gebied vanwaar pendelbussen naar Zandvoort rijden. Daarnaast zijn er verschillende Park & Bike terreinen waar bezoekers kunnen parkeren om vervolgens met de fiets naar Zandvoort te gaan. Hier zijn ruim 40.000 fietsenrekken en 3.100 brommer/scooter plekken beschikbaar. Ten slotte kunnen bezoekers met de trein naar Zandvoort.

Lees meer over bereikbaarheid

Overnachten

Wakker worden aan de kust, het geluid van de meeuwen, de ochtendzon die door een kier tussen de gordijnen naar binnen valt, de zilte zeelucht in de neus en het zand van de vorige dag nog tussen de tenen. Een vakantie in Zandvoort doet niet onder voor een vakantie naar een verre bestemming, dus boek vandaag nog jouw verblijf!

Bekijk de accommodaties

Share Your Experience

Deel jouw experience met ons. Stuur je gegevens in en wij nemen contact met je op.