Zandvoort Beach for Amsterdam

Formule 1 in Zandvoort

Na 36 jaar keerde de Formule 1 terug naar Zandvoort. In september 2022 werd de Dutch Grand Prix Zandvoort op het Zandvoortse duinencircuit verreden. Voor vele F1-racefans was dit een droom die uitkomt: de terugkeer van de Formule 1 en F1-rijders als Max Verstappen, Lewis Hamilton, Lando Norris en Daniel Ricciardo inclusief hun F1-entourage naar de bakermat van de Nederlandse racesport.


In 2023 wordt de Dutch Grand prix weer in Zandvoort verreden.

F1 Zandvoort 2023

De Dutch GP Zandvoort staat garant voor spektakel. De ligging van Circuit Zandvoort in de duinen zorgt voor een glooiende baan die het uiterste van de coureurs vergt. Daarnaast kan de geringe breedte van de baan zorgen voor enerverende inhaalmanoeuvres. Gaat geregend Max Verstappen er voor de derde keer voor eigen publiek met de winst vandoor?

Meer over Circuit Park Zandvoort (CPZ)

Zandvoort Circuit

Het Zandvoortse circuit heeft een rijke Formule 1-geschiedenis. Van de eerste Grote Prijs van Nederland in 1948, gewonnen door de Thaise prins Bira tot de laatste race in 2022, waarbij Max Verstappen voor eigen publiek voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn Red Bull als eerste over de streep duwde. In de 39 actieve Formule 1-jaren hebben vele grote F1-namen het Zandvoortse circuit aangedaan. Dit jaar wordt de legendarische geschiedenis verder uitgebreid met nieuwe namen en een nu al memorabele GP-race.

Geschiedenis van het circuit

Zandvoort Racefestival: Side-events DGP

Behalve op het circuit is er tijdens de GP Zandvoort ook buiten het F1-terrein genoeg te doen. In de maand voorafgaand aan de Formule 1 Zandvoort wordt het Zandvoort Racefestival georganiseerd, het side events programma van de Dutch Grand Prix. In deze periode vinden een groot aantal side-events plaats, zowel met een directe F1-link als zonder een directe link met de Dutch Grand Prix Zandvoort. Hierdoor wordt een bezoek aan Zandvoort tijdens de Dutch Grand Prix Zandvoort een uitje voor het hele gezin. Of je nu van Formule 1 kijken houdt of liever zelf bezig bent.

Bekijk de activeiten

GP Zandvoort

Door de rijke geschiedenis was Circuit Zandvoort altijd al een publiekstrekker voor Zandvoort. Maar met de komst van de GP naar Zandvoort in 2021, heeft Zandvoort de vaste plek op de kaart als autosportdorp herovert. De foto's van de "Sea of Orange" gingen tijdens de GP de wereld rond en overal ter wereld kon je genieten van het moment waarop Max Verstappen als winnaar over de streep kwam. De onbeschrijfelijke sfeer laat zien hoezeer de autosport in Zandvoort leeft.

Bereikbaarheid F1 2023

De bereikbaarheid tijden de Dutch Grand Prix is anders dan tijdens de rest van het jaar. Het dorp is gedurende de GP autoluw en niet bereikbaar voor auto's/motoren. Kortom, als bezoeker kun je niet met de auto komen en parkeren in Zandvoort. Met uitzondering van alle voertuigen met een doorlaatbewijs, zoals mensen die in Zandvoort wonen, werken of verblijven. Heb je geen doorlaatbewijs, dan zijn er andere manieren om Zandvoort te bereiken. Diverse terreinen zijn bestempeld als P&R gebied vanwaar pendelbussen naar Zandvoort rijden. Daarnaast zijn er verschillende Park & Bike terreinen waar bezoekers kunnen parkeren om vervolgens met de fiets naar Zandvoort te gaan. Hier zijn ruim 40.000 fietsenrekken en 3.100 brommer/scooter plekken beschikbaar. Ten slotte kunnen bezoekers met de trein naar Zandvoort.

Bekijk jouw opties

Overnachten tijdens formule 1

De Formule 1 in Zandvoort wil je van vrije training tot finish meemaken. Dus boek je een accomodatie en mis niets van hét raceweekend van het jaar. Zandvoort heeft een groot aantal hotels, B&B’s, pensions en appartementen. Maar zorg wel dat je snel bent, want een verblijf tijdens de Dutch Grand Prix is zeer gewild.

Bekijk de beschikbaarheid