Zandvoort Beach for Amsterdam

Surfen Zandvoort 

Heb je altijd al willen surfen? Hoge golven kunnen bedwingen en genieten van de kracht van de zee op een plank zonder zeil? Daarvoor hoef je niet ver te reizen, want golfsurfen is ook echt mogelijk in Nederland. De populariteit van het golfsurfen blijft hier maar toenemen. Toegegeven, de echte topdagen zijn minimaal, maar surfen in Zandvoort staat goed aangeschreven. Je kunt hier altijd wel terecht, want er breken altijd wel golven. Bij aflandige wind is Zandvoort zelfs uitstekend te noemen. Lekker uitgestrekt en ruimte voor iedereen. Vooral voor Amsterdammers ideaal, want met de trein kom je tot aan het strand.


Dus waar kun je surfen beter leren dan in Zandvoort! Bijna altijd golven, het is betaalbaar, makkelijk te bereiken en voor iedereen mogelijk. Er zijn meerdere goede golfsurfscholen en bovendien gezellige, leuke strandtenten om na afloop een drankje te doen. Kinderen, beginners of gevorderden, er zijn surflessen voor iedereen! Je leert van ervaren trainers hoe je veilig en vooral met veel plezier kan surfen. De instructeur leert je de basisvaardigheden en vaak lukt het al tijdens de eerste les om staand een golf te pakken. Na afloop kun je douchen en omkleden in speciale ruimtes bij de surfscholen. Ook voor gevorderden zijn er surflessen of je kunt spullen huren om zelf lekker het water op te gaan. Wil je met een groep golfsurfen in Zandvoort? Er zijn leuke groepsactiviteiten mogelijk voor een sportief familie- of bedrijfsuitje!


Ook voor SUP-lessen ben je in Zandvoort aan het juiste adres! Leer hier stand up paddling op de golven van de Noordzee onder begeleiding van de beste instructeurs. Ben je al een ervaren SUPper? Bij een van de surfscholen huur je gemakkelijk een SUP-board en een wetsuit. Nu staat werkelijk niets meer in je weg om de zonsondergang tegemoet te SUPpen!

Surfscholen

Heb je altijd al willen golfsurfen? Hoge golven kunnen bedwingen en genieten van de kracht van de zee op een plank zonder zeil? Wil je de adrenaline van het kitesurfen ervaren of het paddelen eens goed onder de knie krijgen? Daarvoor hoef je niet af te reizen naar een ver oord, want dit is allemaal mogelijk op het strand van Zandvoort. Er zijn hier vele erkende surfscholen om verschillende watersporten te leren of om spullen te huren zodat je zelf aan de slag kan. De surfscholen liggen verspreid over het bijna 7 kilometer strand van Zandvoort en iedere school heeft zo zijn eigen sfeer. De meesten zijn geopend van april tot en met september.

Bekijk de surfscholen

Huren

Het bekende strand van Zandvoort is eindeloos en er is voor een ieder wat wils. En je hebt eigenlijk alleen maar zwemkleding en een handdoek nodig! Of je nu een hele dag op een van de strandbedjes wilt liggen, uren wilt SUPpen of in slaap wilt vallen met het rustgevende geluid van de branding. Alles wat je nodig hebt, is hier in Zandvoort te huur. Dus geen gesleep met parasols, windschermen of surfboards. Je stapt uit de trein en volledig ontspannen geniet je meteen van de zon op je gezicht en de zoute zeewind in je haren. En ben je minder goed ter been, dan zijn er op verschillende punten strandrolstoelen beschikbaar.

Meer informatie

Strandregels

Een bezoek aan het strand is altijd goed. Of je nu in de zomer de zon komt aanbidden, in het voor- en najaar met de hond komt rennen of in wintermaanden uit komt waaien: je hebt gegarandeerd een heerlijke tijd. Dit komt niet alleen door de zilte zeelucht en de vrijheid van het strand, maar zeker ook doordat het strand schoon en veilig gehouden wordt. Ook jij kunt een steentje bijdragen door afval netjes weg te gooien in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zo houden wij met zijn allen het strand schoon!

Meer informatie

Paviljoens

Zandvoort heeft een groot aantal strandtenten die je kunt bezoeken. Ieder met een eigen identiteit en ieder met een eigen kaart. Van a la carte tot barbecue. En ook de watersportliefhebber kan voor lessen of het huren van materiaal terecht bij een van de surfscholen. De strandtenten in Zandvoort zijn hot! Van luxe loungen met tapas tot ouderwets kibbeling eten op een knus terras, ieder paviljoen heeft zijn eigen charme en uitstraling. Met ruim 30 strandpaviljoens op het textielstrand en vijf paviljoens op het naaktstrand is er keuze te over. En ook op de boulevard kun je terecht voor bijvoorbeeld een heerlijk visje met uitzicht op zee bij een van de venters.

Bekijk de paviljoens

#sports