Zandvoort Beach for Amsterdam

Honden op het strand

Wil jij ons gratis e-book 'Honden in Zandvoort: de leukste tips voor jouw bezoek' ontvangen? En eens per maand het laatste nieuws toegestuurd krijgen?


Laat dan hieronder jouw gegevens achter!Strandregels

Wandelen met je hond over het strand is een heerlijk uitje en meeste honden zijn hier dan ook gek op! Ze vinden het geweldig om achter een balletje aan over het strand te rennen, door het zand te rollen of een duik in de zee te nemen. Ze zijn van harte welkom in Zandvoort, maar er zijn hiervoor wel wat regels opgesteld:


In de periode van 1 oktober tot 15 april mogen honden gedurende de hele dag op het strand komen. Het strand is als geheel aangewezen als losloopplaats en ze hoeven dan ook niet aangelijnd te zijn mits ze goed onder appèl staan. Ga je een lekkere kop koffie of chocolademelk drinken in een van de jaarrondpaviljoens, dan zijn ze hier ook welkom, mits aangelijnd. Er staat zelfs een bakje water voor ze klaar!


Van 15 april tot 1 oktober mogen honden tussen 09.00 uur en 19.00 uur niet op het strand komen. Buiten deze tijden zijn ze wel welkom op het strand. Wil je gedurende deze periode toch tussen 09.00 uur en 19.00 uur met je hond op het strand wandelen? Dan is dat mogelijk op het strand voorbij Parnassia in Bloemendaal aan Zee.


Op het hele strand geldt een opruimplicht van hondenpoep en ben je verplicht zelf opruimmiddelen bij je te hebben. Je moet deze op verzoek kunnen tonen aan een opsporingsambtenaar.


Binnen de bebouwde kom in Zandvoort is het gedurende het hele jaar verboden om de hond los te laten lopen.


Losloopgebieden

De aangewezen losloopgebieden voor honden zijn:


- Het gehele strand gedurende de periode dat honden zijn toegestaan op het strand

- Het openbare duingebied tussen de Kennemerweg en de Herman Heijermansweg

- De duinen ten oosten van het Boogkanaal

- Het gebied tussen de algemene begraafplaats en het spoor (fietspad vanaf Tollensstraat tot einde fietspad Kamerlingh Onnesstraat)

- Het gebied tussen de algemene begraafplaats en de Linnaeusstraat

- Visserspad

- Het duingebied tussen de Heimansstraat en de Keesomstraat

- Het duingebied direct na de bebouwing ten noorden en oosten van de Wattstraat en de Keesomstraat

- De Duinrooslaan, Teunisbloemlaan en Zuidlaan in Bentveld


Op onderstaande flyer vind je de diverse regels en een kaart van de losloopgebieden nog eens terug:


Losloopgebied Honden in Zandvoort