Zandvoort Beach for Amsterdam

Kitesurfen Zandvoort

Kitesurfen is misschien wel één van de vetste sporten op het water en geeft een enorme kick! Stel je eens voor, lekker surfen over het water met de wind in je haren. En dan hebben we het nog niet eens over de immens hoge sprongen die je kunt maken! De stranden van Zandvoort zijn ideaal om je door de wind te laten voorttrekken en je portie adrenaline te krijgen. En ook al is kitesurfen niks voor jou, dan kijk je toch wel je ogen uit.


Regels voor Kitesurfers

Om een bezoek aan het strand zo veilig en zo prettig mogelijk te maken zijn er een aantal regels waar bezoekers zich aan moeten houden. In Zandvoort zijn er zes officiële aan- en afvaartplaatsen aangewezen. Door gebruik te maken van deze watersportzones hou je het strand veilig voor alle gasten.


kaart watersportzone


Weersverwachting

Voor kitesurfen heb je natuurlijk wel een beetje wind nodig. In onderstaand schema zie je direct of de omstandigheden ideaal zijn voor een topdag kiten.
Huren en Lessen

In Zandvoort zijn verschillende surfscholen waar je als beginner en gevorderde terecht kunt. Je kunt er op verschillende niveaus lessen, je kunt er materiaal huren of je eigen materiaal stallen. En natuurlijk ben je welkom om naderhand nog even een drankje te drinken bij de nabijgelegen strandpaviljoens.Watersportcentrum The Spot

Watersportcentrum The Spot is de expert aan de Nederlandse kust als het gaat om watersport. Je kunt hier lessen boeken in surfen, suppen en natuurlijk kitesurfen. Maar daarnaast volgt The Spot de laatste trends en kun je hier bijvoorbeeld ook wingsurfen en kitefoilen. Als je al kunt surfen, suppen of kiten maar geen eigen materiaal hebt, kun je bij The Spot materiaal huren. En na afloop ga je natuurlijk iets drinken bij het kampvuur in de hang-out bij het paviljoen. Welcome to our world!

Ga naar The Spot

North Sea Watersport

North Sea Watersports is hét adres als je wilt leren kitesurfen. Door gebruik te maken van de nieuwste radiocommunicatie is de instructeur altijd in de buurt en kan hij je direct aanwijzingen geven. Of je nu 8 jaar bent of 80 jaar: je hebt het kiten zo onder de knie. En behalve kitesurfen ontbreken ook de overige watersporten niet in het aanbod. Dus als kite je te snel gaat, kun je altijd een surf- of suples boeken.

Meer over North Sea Watersport

Surfana Zandvoort

Alles aan surfschool Surfana ademt de relaxte surfsfeer uit. De surfschool, op de grens van Zandvoort en Bloemendaal, geeft lessen aan kinderen en volwassenen. En het leuke is: kinderen kunnen hier ook 'op surfen', zoals anderen op voetbal gaan. Lekker iedere week met z'n allen de zee in om de golven te bedwingen. Behalve de reguliere lessen kun je ook een surfkamp boeken inclusief overnachting op duincamping De Lakens. En wil je het seizoen helemaal goed afsluiten dan is Surfana Festival op het campingterrein een niet te missen event. Surf's up!

Bezoek Surfana

Moana

Ervaar het plezier en de opwinding van kitesurfen bij Moana Surfschool op het prachtige Zuidstrand van Zandvoort. Deze school biedt professionele begeleiding en lessen voor zowel beginners als ervaren kitesurfers. Met hun passie voor de sport en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, zorgt Moana voor een onvergetelijke ervaring op het water. Ontdek kitesurfen in een unieke omgeving en maak je klaar voor avontuur bij Moana Surfschool.

Meer informatie

Beachcam De Haven van Zandvoort

Neem een kijkje op het Zandvoortse strand via de Beachcam bij strandpaviljoen De Haven van Zandvoort. Je ziet gelijk hoe de wind waait, hoe druk het is en of je lekker kunt kiten.