Zandvoort Beach for Amsterdam

De mooiste fietsroutes van Zandvoort

De Kennemerduinen aan de noordkant van Zandvoort zijn onderdeel van een uniek nationaal park. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft een breed netwerk aan verharde fietspaden met knooppunten waardoor je de mooiste fietsroutes door de duinen kunt maken. Al genietend van de flora en fauna rij je in enkele uren een prachtige route door de duinen naar bijvoorbeeld IJmuiden of Landgoed Duin & Kruidberg. Het glooiende landschap door de duinen zorgt voor een aangename afwisseling tussen ontspannen bergaf en (licht) inspannend bergop. 


Meld je aan en ontvang onze gratis fietskaart met 2 routes door Zandvoort en omgeving. We houden je dan direct maandelijks op de hoogte van de laatste en leukste nieuwtjes.


4 kernen van Zandvoort - 13km

Zandvoort staat bekend om haar vier kernen; het hippe strand, het authentieke dorp, het spannende circuit en de prachtige natuur. Het is een mooie omgeving waar vele bijzondere plekjes te vinden zijn. Ontdek Zandvoort met het hele gezin tijdens een sportieve middag op de fiets! Wij hebben alvast een leuke fietsroute voor je samengesteld. Je gaat een veelzijdige route fietsen waarin alle kernen van Zandvoort aan bod komen!

Lees meer

Ronde van Zandvoort - 22km

Een schitterende fietsroute langs over de boulevard van Zandvoort, door Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs de rand van de gezellige stad Haarlem. Een prachtige eerste kennismaking met Zandvoort en de natuurlijke omgeving. Bekijk de fietsroute en geniet van een heerlijk sportief moment in een prachtige omgeving.

Naar de route

Bloembollenroute - 38km

Een echte voorjaarsroute als de bollen in bloei staan! Het is fantastisch fietsen langs de heerlijk ruikende bloemenvelden. De fietsroute leid je vanuit Zandvoort via Langevelderslag langs Keukenhof en de bloeiende velden van Lisse.

Naar de route

Zandvoortse achterland - 40km

Ontdek het achterland van Zandvoort met deze afwisselende fietstocht die je meeneemt door de prachtige duinen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Bloemendaal. Hier geniet u van het prachtige duinlandschap met al haar flora en fauna. Een fietsroute vanuit zandvoort die je niet mag missen!

Naar de route

Jagersroute - 43km

Een prachtige fietsroute door de duinen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. onderweg kom je langs de mooiste plekjes en kun je regelmatig stoppen om ook de interne mens te voorzien. Het gebied herbergt een grote variëteit aan dieren. De kans is dan ook groot dat je een Schotse hooglander of Konikpaard op jouw pad treft. Schrik hier niet van, maar stop even en geniet van deze prachtige dieren voordat je jouw fietsroute door de duinen vervolgt.

Naar de route

Fiets huren

Fietsverhuur in Zandvoort kan op diverse plekken. Er zijn meerdere betrouwbare adressen om een fiets te huren die past bij jouw wensen. Huur snel en vertrouwt je racefiets, mountainbike, bakfiets, stadsfiets, kinderfiets, tandem of elektrische fiets. Vaak is er niet meer nodig dan een legitimatie en een borgsom. Deze moet vooraf, samen met de huursom worden voldaan. Nadat alles is uitgelegd en op de juiste hoogte is ingesteld, zit je binnen enkele minuten op je huurfiets. En je bent flexibel in de huurperiode, vanaf één dag is een fiets huren mogelijk. Bij de meeste fietsverhuurbedrijven is het mogelijk om vooraf (online) je fiets te reserveren zodat hij voor je klaar staat als je aankomt.

Huur een fiets

Advies

Er zijn veel mooie fietsroutes die we van harte kunnen aanbevelen. De tocht naar IJmuiden via Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Bloemendaal bijvoorbeeld, of vanuit Zandvoort richting het zuiden helemaal tot aan de Keukenhof: van duinlandschap naar bloemenzee. Het Zandvoorts Museum verkoopt verschillende fietskaarten met routes door de omgeving, van 10 tot 100 kilometer.

Lees meer