Zandvoort Beach for Amsterdam

Mooie fietsroutes door de duinen

Zandvoort is omringd door schitterende natuur. De Amsterdamse Waterleidingduinen in het zuiden van Zandvoort vormen een prachtig natuurgebied en Kennemerduinen aan de noordkant zijn onderdeel van een uniek nationaal park. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland heeft een breed netwerk aan verharde fietspaden met knooppunten waardoor je de mooiste fietsroutes door de duinen kunt maken. Al genietend van de flora en fauna rij je in enkele uren een prachtige route door de duinen naar bijvoorbeeld IJmuiden of Landgoed Duin & Kruidberg.


Het glooiende landschap door de duinen zorgt voor een aangename afwisseling tussen ontspannen bergaf en (licht) inspannend bergop. Het gebied herbergt een grote variëteit aan dieren. De kans is dan ook groot dat je een Schotse hooglander of Konikpaard op jouw pad treft. Schrik hier niet van, maar stop even en geniet van deze prachtige dieren voordat je jouw fietsroute door de duinen vervolgt.


Fietsroutes in de Zandvoortse duinen

Zandvoort staat natuurlijk bekend om het uitgestrekte strand, maar de badplaats ligt ook nog eens ingeklemd tussen twee schitterende natuurgebieden: de Amsterdamse Waterleidingduinen en Nationaal Park Zuid-Kennemerland. In de Waterleidingduinen mag alleen worden gewandeld, maar het Nationaal Park Zuid-Kennemerland leent zich perfect voor de mooiste fietstochten en is ook nog eens gratis toegankelijk.


Fiets dwars door de Kennemerduinen en je waant je in een andere wereld: prachtige vergezichten, grazende oerrunderen en Konikpaarden. Een safari is er niets bij en dat gewoon op de fiets!


Er zijn veel mooie fietsroutes die we van harte kunnen aanbevelen. De tocht naar IJmuiden via Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Bloemendaal bijvoorbeeld, of vanuit Zandvoort richting het zuiden helemaal tot aan de Keukenhof: van duinlandschap naar bloemenzee. Kom vooral bij ons langs voor fietsroutes en advies.

 

Advies en fietsverhuur

Bij de VVV weten we de weg en die wijzen we je graag. Met talloze fietsboekjes en kaarten hebben we routes die passen bij jouw wensen, van 10 tot 100 kilometer.

Geen fiets? Geen probleem, huur er eentje bij ons!