Zandvoort Beach for Amsterdam

Paarden op het strand

Eindeloos galopperen met paarden op het strand. Het kan in Zandvoort, maar er zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden waarvan wij je graag op de hoogte willen stellen.


Zo is het van 1 maart tot 1 oktober verboden met een rij- of trekdier op het strand te rijden of op het strand te hebben, met uitzondering van hulpdiensten. Natuurlijk voor zover zij deze dieren gebruiken bij de uitoefening van hun functie. Ook is het niet toegestaan om zonder vergunning op het strand een rij- of trekdier aan het publiek te huur, of ten gebruik aan te bieden (artikel 5.39 APV). In Zandvoort zijn verschillende manages die een dergelijke vergunning hebben, waardoor zij wel met paarden op het strand mogen rijden.


Maneges

In Zandvoort zijn twee maneges gevestigd: Manege De Baarshoeve en Manege Ruckert. Bij beide maneges kun je onder begeleiding met een paard het strand op of een heerlijke rit door de duinen maken. Ook voor de kleintjes bestaat de mogelijkheid tot het huren van een pony voor een klein ritje door de duinen. 


Eigen paard

Natuurlijk is ook jouw eigen paard welkom in Zandvoort. Terwijl je verblijft in jouw eigen accommodatie staat jouw paard veilig en comfortabel bij één van onze maneges die beiden vakantiestalling aanbieden. Zo kun je ook met jouw eigen paard het strand op voor een mooie tocht. 


Ruiterpaden in de omgeving

Ook in de duinen rondom Zandvoort kun je prachtige tochten maken. In zowel het Nationaal Park Zuid-Kennemerland als de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn ruiterpaden aangelegd zodat je deze gebieden ook te paard kunt ontdekken.