Zandvoort Beach for Amsterdam

Parkeren Zandvoort

Er zijn in Zandvoort een groot aantal locaties waar je kunt parkeren. Het merendeel van deze parkeerplaatsen is betaald of alleen voor vergunninghouders. Parkeerrouteborden leiden je via de kortste route met daarop meer informatie over de desbetreffende parkeerplaats. De meeste ruimte om te parkeren heb je op de boulevard, parkeerterrein De Zuid en in het centrum in parkeergarage LDC (‘Louis Davids Carre’). Zandvoort is ingedeeld in verschillende parkeerzones, daar gelden ook verschillende tarieven.


Elektrische auto's

Voor elektrische auto’s heeft Zandvoort verschillende parkeerplekken met laadpalen ingericht. Let er verder op dat een aantal wijken is gereserveerd voor bewoners en bedrijven met een parkeervergunning. Deze gebieden worden met borden aangegeven en daar mag je dus ook niet zonder vergunning parkeren. Voor mindervaliden zijn in Zandvoort diverse parkeerplaatsen beschikbaar. Houders van een geldige invalidenparkeerkaart kunnen daar de eerste twee uur gratis parkeren, daarna geldt het gebruikelijke parkeertarief.


Mobiel parkeren 

Parkeren in Zandvoort kun je vrijwel overal met mobiel parkeren van bijvoorbeeld Yellowbrick, SMS Parking of Parkmobile. Geen gedoe met kleingeld, maar simpel betalen met je telefoon. En je betaalt nooit meer teveel want met belparkeren betaal je de zuivere parkeertijd, per minuut en achteraf.


Parkeren op de boulevard

Op en vlakbij de boulevard geldt betaald parkeren van 10.00 uur – 20.00 uur. Je kunt bij alle automaten betalen met muntgeld, pin of telefoon (via Yellowbrick, ParkLine, ParkMobile en sms&park), zelfs voor een paar dagen vooruit. Parkeertarieven bij parkeermeters: Minimale inworp: € 0,50 Uurtarief: € 2,50 Dagdeel (5 uur): € 10,30 Dagkaart (10 uur): € 13,45


Parkeerterreinen

Betaald parkeren in Zandvoort kan op diverse parkeerterreinen en in de parkeergarage in het centrum. In de straten in het centrum (rond de winkels) geldt betaald parkeren van 10.00 uur – 20.00 uur met een maximum parkeerduur van 2 uur. Zomertarief: 1 uur € 2,50 (minimale inworp is € 0,50). Wintertarief: 1 uur € 0,50 (minimale inworp is € 0,50) (1 november t/m 28 februari). In Zandvoort-Zuid biedt parkeerterrein De Zuid plaats aan 1.750 auto's.


Parkeergarage

Betaald parkeren in Zandvoort kan op diverse parkeerterreinen. Bij de meeste parkeerterreinen staan parkeerautomaten, maar op een aantal terreinen dien je bij de beheerder te betalen zoals bij parkeerterrein Circuit Zandvoort en het Watertorenplein. Het parkeerterrein bij het circuit is alleen open op zomerse dagen en niet beschikbaar bij evenementen op het circuit.

Het Louis Davids Carré (LDC), de overdekte parkeergarage, heeft ruim 511 plekken en is gelegen in het centrum. Het uurtarief is € 2,50 in de zomer en € 0,50 in de winter, waarbij je de eerste 15 minuten gratis kunt parkeren. In de parkeergarage kun je een hele nacht (20.00 uur – 10.00 uur) parkeren voor slechts € 1,-. Geaccepteerde betaalmiddelen zijn munt- en papiergeld, pinpas en creditcard.


Parkeerschijf

In de Frans Zwaanstraat (tussen de Lijsterstraat en de Patrijzenstraat) kan parkeren alleen met een parkeerschijf waaruit de aanvang van de parkeerduur blijkt. De eerste twee uur is gratis, daarna geldt het tarief van € 2,50 per uur.


Gratis parkeren

Alle parkeerplekken in het centrum en langs de boulevard zijn betaald of enkel voor vergunningshouders. Dit staat staat duidelijk ter plekke aangegeven.


Met de trein

Heb je een vermoeden dat het een drukke dag gaat worden en parkeren lastig zou kunnen zijn, dan kun je altijd nog de trein nemen. Deze rijdt in de zomer 4 keer per uur vanaf station Amsterdam Centraal via Haarlem naar station Zandvoort. Vervolgens sta je binnen 5 minuten met je voeten in het zand!

Visit Zandvoort