Zandvoort Beach for Amsterdam

Parkeren Zandvoort

Parkeren in Zandvoort kun je op een groot aantal locaties. Lees hier alles over de mogelijkheden als je met de auto het strand of het dorp bezoekt.

Betaald parkeren

In Zandvoort zijn de parkeerplaatsen betaald of voor vergunninghouders. Parkeerrouteborden leiden je via de kortste route met daarop meer informatie over de desbetreffende parkeerplaats. De meeste ruimte om te parkeren heb je op de boulevard, parkeerterrein De Zuid en in het centrum in parkeergarage LDC. Zandvoort is ingedeeld in verschillende parkeerzones, daar gelden ook verschillende tarieven. Het is mogelijk om tot 10:00 uur in de ochtend gratis te parkeren. In de avond kun je na 20:00 uur gratis parkeren. Let op! In de winter zijn de parkeertarieven fors lager.

Bekijk de overzichtskaart

Elektrische auto's

Voor elektrische auto’s heeft Zandvoort verschillende parkeerplekken met laadpalen ingericht. Om te laden bij een oplaadpaal hoef je alleen in de parkeergarage LDC parkeerkosten te betalen. Ook hoef je niet in het bezit te zijn van een parkeervergunning. Let op, de oplaadplekken zijn bedoeld om op te laden. Is je auto volledig geladen, dan moet je een andere (betaalde) parkeerplaats opzoeken zodat ook andere elektrische rijders gebruik kunnen maken van de laadpaal. Als je de auto niet weghaalt als deze is opgeladen kan de gemeente je een boete opleggen. Maak je gebruik van een laadpaal in een gebied waar alleen vergunninghouders mogen parkeren moet je, als je geen geldige parkeervergunning hebt, na het laden dus een parkeerplaats buiten dat gebied opzoeken.

Bekijk de oplaadpunten in Zandvoort

Mobiel parkeren

Parkeren in Zandvoort kun je vrijwel overal met je smartphone. Gebruik hiervoor de app van Yellowbrick, SMS Parking of Parkmobile. Geen gedoe met kleingeld, maar simpel betalen met je telefoon. En je betaalt nooit meer teveel want je betaalt de zuivere parkeertijd, per minuut en achteraf.

Op de boulevard

Parkeer je op of vlakbij de boulevard dan moet je tussen 10.00 uur en 20.00 uur betalen. Let op, als je parkeert op de Boulevard Barnaart, vanaf rotonde Burgemeester van Alphenstraat, richting Bloemendaal moet je tot 22.00 uur betalen. Je koopt vooraf je parkeerkaartje bij een van de parkeerautomaten of je meldt je aan via een belparkeerapp. Het uurtarief is op en vlakbij de boulevard hetzelfde als het uurtarief op een parkeerterrein. Het dagtarief is echter hoger dan het tarief op de parkeerterreinen. Vlak achter de boulevard mogen alleen vergunninghouders parkeren. Let dus goed op of je bij een parkeerautomaat parkeert, anders riskeer je een boete van minimaal € 100,-.

Actuele parkeertarieven

Parkeerterreinen en -garages

Parkeer je op een parkeerterrein, dan betaal je achteraf voor de tijd die je hebt gestaan. De tijden waarop je moet betalen zijn, net als op straat, tussen 10.00 uur en 20.00 uur. Ook het uurtarief is hetzelfde. Een dagtarief is op een parkeerterrein echter goedkoper. Op het Watertorenplein en op het parkeerterrein Circuit geldt alleen een dagtarief. Let op: parkeerterrein Circuit is niet beschikbaar bij evenementen op het circuit. In Zandvoort zijn twee parkeergarages. In het centrum op 500 meter lopen van het strand ligt de parkeergarage Centrum (LDC). Het uurtarief is in deze garage iets lager dan op straat en op de parkeerterreinen, het dagtarief is juist weer hoger. Vlak bij het strand ligt de parkeergarage Casino, hier geldt een hoger uurtarief dan op straat. Bij de parkeerautomaat betaal je met muntgeld of je pinpas. Op parkeerterrein De Zuid kan je ook betalen met een creditcard.

Actuele parkeertarieven

Parkeren met een gehandicaptenkaart

Houders van een geldige Europese Gehandicaptenparkeerkaart kunnen overal in Zandvoort de eerste twee uur gratis parkeren, daarna geldt het gebruikelijke parkeertarief. Deze regel geldt niet alleen op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, maar dus ook op de reguliere betaalde parkeerplaatsen en de vergunninghoudersplaatsen. In gebieden waar alleen vergunninghouders mogen parkeren, kunnen houders van een Europese Gehandicaptenparkeerkaart na deze 2 uur niet meer parkeren zonder geldige parkeervergunning. Let dus goed op waar je staat.

Met de trein

Kom je met de auto naar Zandvoort? Bereid je dan goed voor waar je het beste kunt parkeren. En let goed op, op veel plekken in Zandvoort mogen alleen vergunninghouders parkeren. Heb je een vermoeden dat het een drukke dag gaat worden en parkeren lastig zou kunnen zijn? Neem de trein! Deze rijdt in de zomer 6 keer per uur vanaf station Amsterdam Centraal en/of Haarlem naar station Zandvoort. Vervolgens sta je binnen 5 minuten met je voeten in het zand! Het station ligt namelijk nog geen 200 meter vanaf het strand. Ook loop je zo het centrum van Zandvoort in.

Meer info over de trein