Zandvoort Beach for Amsterdam

Parkeren Zandvoort 2024

Let op: Vanaf 1 juli 2023 gelden nieuwe parkeerregels en -tarieven.


Parkeren in Zandvoort kun je op een groot aantal locaties. Overal in Zandvoort geldt betaald parkeren of voor vergunninghouders. Lukt het niet om jouw parkeerplek te reserveren of ondervind je anderszins problemen, neem dan contact op met parkeerservice Zandvoort.


Goedkoop parkeren in Zandvoort

Parkeer goedkoop op één van de parkeerplaatsen: P-De Zuid, Boulevard Barnaart (vanaf rotonde NH Hotel tot gemeentegrens Bloemendaal), parkeergarage LDC, De Fauvageplein in de haaksparkeerplekken in de Cort van der Linden/ Frans Zwaanstraat.


Dag- of meerdaagse parkeerkaarten

Op verschillende parkeerterreinen kun je een parkeerkaart voor een dag of voor meerdere dagen aanschaffen. Met een dag- of meerdaagse parkeerkaart voor boulevard Barnaart in Zandvoort kun je het terrein op- en afrijden gedurende de gekozen periode. Hou er rekening mee dat het kan zijn dat jouw plaats wordt vergeven als je wegrijd. Wil je dus een dagje naar Haarlem of Amsterdam, en wil je zeker zijn dat je een parkeerplek hebt? Pak dan de trein. Je staat met 10 minuten in Haarlem en met 35 minuten in Amsterdam.


Winterparkeren

Van 1 november tot 1 maart geldt het winterparkeertarief. Je kunt dan goedkoper parkeren. Betaald parkeren is in de winter van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Overal betaald parkeren

In Zandvoort zijn de parkeerplaatsen betaald of voor vergunninghouders. Parkeerroute-borden leiden je via de kortste route met daarop meer informatie over de desbetreffende parkeerplaats. De meeste ruimte om te parkeren heb je op de boulevard, parkeerterrein De Zuid en in het centrum in parkeergarage LDC. In woonwijken parkeer je maximaal 2 uur voor € 4,- per uur. Hierna betaal je € 7,- per uur. Op de parkeerterreinen betaal je € 15,- per dag. Betaald parkeren - alle weekdagen van 10:00-22:00. (in de winter tot 20.00 uur) Vanaf 22:00 tot 10:00 is parkeren gratis.

Bekijk de overzichtskaart

Reserveer jouw parkeerplaats vooraf

Bezoekers en toeristen kunnen voor hun bezoek aan Zandvoort een parkeerplaats in parkeergarage LDC of op parkeerterrein de Zuid reserveren. Je selecteert jouw aankomst- en vertrekdatum, kiest de parkeerlocatie en betaalt jouw boeking. Daarna ontvang je een bevestigings e-mail met alle relevante informatie voor het parkeren. Bij de boeking krijg je een QR-code toegestuurd. Deze scan je bij de entree waarna jouw kenteken aan de reservering wordt gekoppeld. Dus kom je met een auto met een ander kenteken dan opgegeven, of wordt jouw kenteken niet herkent, scan dan de QR-code.

Reserveer nu jouw parkeerplaats

Op de boulevard

Parkeer je op of vlakbij de boulevard in Zandvoort dan moet je tussen 10.00 uur en 22.00 uur betalen. Je koopt vooraf je parkeerkaartje bij een van de parkeerautomaten of je meldt je aan via een belparkeerapp. Let op: Het uurtarief op straat is hoger dan het uurtarief op een parkeerterrein of in de parkeergarage. Vlak achter de boulevard mogen alleen vergunninghouders parkeren. Let dus goed op of je bij een parkeerautomaat parkeert, anders riskeer je een boete.

Actuele parkeertarieven

Parkeerterreinen en -garages

Parkeer je op een parkeerterrein: dan kun je per uur betalen, per dag of kiezen voor een meerdaagse kaart. Kies je voor betaling per uur, dan betaal je achteraf voor de tijd die je hebt gestaan. De tijden waarop je moet betalen zijn, net als op straat, tussen 10.00 uur en 22.00 uur. Ook het uurtarief is lager en ook het dagtarief is op een parkeerterrein goedkoper. Op het parkeerterrein Circuit geldt alleen een dagtarief. Let op: parkeerterrein Circuit is niet beschikbaar bij evenementen op het circuit. In Zandvoort zijn twee parkeergarages. In het centrum op 500 meter lopen van het strand ligt de parkeergarage Centrum (LDC). Het uurtarief is in deze garage het zelfde als op de parkeerterreinen maar lager dan op straat. Vlak bij het strand ligt de parkeergarage Casino, hier geldt een hoger uurtarief. Bij de parkeerautomaat betaal je met muntgeld of je pinpas. Op parkeerterrein De Zuid kan je ook betalen met een creditcard.

Actuele parkeertarieven

Mobiel parkeren op straat

Parkeren op straat in Zandvoort kun je vrijwel overal met je smartphone. Gebruik hiervoor de app van Yellowbrick, SMS Parking of Parkmobile. Geen gedoe met kleingeld, maar simpel betalen met je telefoon. En je betaalt nooit meer teveel want je betaalt de zuivere parkeertijd, per minuut en achteraf.

Parkeerplaats Elektrische auto

Voor elektrische auto’s heeft Zandvoort verschillende parkeerplekken met laadpalen ingericht. Om te laden bij een oplaadpaal betaal je overal in Zandvoort parkeerkosten. Let op, de oplaadplekken zijn bedoeld om op te laden. Is je auto volledig geladen, dan moet je een andere (betaalde) parkeerplaats opzoeken zodat ook andere elektrische rijders gebruik kunnen maken van de laadpaal. Als je de auto niet weghaalt als deze is opgeladen kan de gemeente je een boete opleggen. Maak je gebruik van een laadpaal in een gebied waar alleen vergunninghouders mogen parkeren moet je, als je geen geldige parkeervergunning hebt, na het laden dus een parkeerplaats buiten dat gebied opzoeken.

Bekijk de oplaadpunten in Zandvoort

Vanaf de parkeerplaats met de e-scooter

Sinds juni 2022 is er bij Parkeerterrein De Zuid en op de hoek van de Louis Davidsstraat-Prinsesseweg een servicepunt voor deelscooters ingericht. Je kunt na het parkeren dus eenvoudig een e-scooter huren en hoeft niet meer te lopen naar jouw plaats van bestemming. Naast deze servicepunten zijn er nog 5 servicepunten in Zandvoort. Heb je een vermoeden dat het een drukke dag gaat worden en parkeren lastig zou kunnen zijn? Neem de trein! Deze rijdt in de zomer 6 keer per uur vanaf station Amsterdam Centraal en/of Haarlem naar station Zandvoort. Vervolgens sta je binnen 5 minuten met je voeten in het zand! Het station ligt namelijk nog geen 200 meter vanaf het strand. Ook loop je zo het centrum van Zandvoort in.

Meer info over deelscooters

Parkeren met een gehandicaptenkaart

Voor houders van een geldige Europese Gehandicaptenparkeerkaart geldt het gebruikelijke parkeertarief. Deze regel geldt niet alleen op de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen, maar dus ook op de reguliere betaalde parkeerplaatsen en de vergunninghoudersplaatsen.