Zandvoort Beach for Amsterdam

Share your Experience

De vetste activiteiten, de meest Instagrammable plekjes, de lekkerste restaurants en gerechten, de leukste winkels en beste local tips. We delen onze best bewaarde geheimen graag met je, zodat jij naar huis gaat met een koffer vol te gekke ervaringen. En mis jij een ervaring die je echt niet voor jezelf kunt houden? Geef deze dan vooral onder aan deze pagina aan ons door.


Wil jij de nieuwste tips als eerste weten? Laat dan nu jouw gegevens achter en wij houden je op de hoogte.


Duinpiepers: een Zandvoortse specialiteit

Het telen van duinpiepers is een eeuwenoude Zandvoortse traditie. De zilte zeelucht en de speciale mineralen in het duinzand zorgen voor een speciale smaak. En jij kunt m proeven! Duinpiepers staan regelmatig op het menu van strandpaviljoen Thalassa. Maar je kunt ze ook zelf bereiden. Bij mooi weer verkoopt Bram Molenaar op woensdag en zaterdag van 09.00 – 16.00 uur zijn biodynamisch geteelde duinpiepers vanuit de kofferbak van zijn oranje “pieper-kever” aan de Hogeweg in het centrum van Zandvoort.

Slippen, draaien & driften

Een middag racen in een BMW-M bij BMW Driving Experience. Dit stel uit Weesp houdt wel van een uitdaging. Met 400 pk en méér onder hun rechtervoet leerden zij dwars te gaan op een natte rotonde. En wie zette de snelste tijd neer op de ‘handling course’?

Meer over slippen

Weekendje genieten in Qurios Zandvoort

Met het gezin er even tussenuit in een natuurhuisje van Qurios. Door het thuiswerken in Moordrecht werd hun wereld wel heel klein. Tijd om spelletjes te spelen en ontspannen gesprekken te voeren aan de keukentafel. Via een app bestelde ze een heerlijk diner bij het lokale visrestaurant Thalassa, die het tot de deur kwam bezorgen.

Meer over Thalassa

Ontdekkingstocht op de fiets

Ontdek Zandvoort op de fiets. Na een week vol online overleg en uren achter de laptop komt een dagje ontspannen fietsen als geroepen. Vol verbazing ontdekken ze de diverse landschappen, van zee tot duinen en bosgebied en zien ze wat je dan allemaal tegenkomt. Fantastisch uitje in eigen land!

Meer over fietsen in Zandvoort

Wisenten Spotten

Wisent is een andere naam voor de Europese Bizon. Het zijn echte oerrunderen: onverzettelijk en, met een maximale rughoogte van wel 2 meter, de grootste levende landzoogdieren van Europa. Ontzettend indrukwekkend om te zien! Sinds 2007 leeft er een kudde Wisenten in het Kraansvlak, een natuurgebied achter Circuit Zandvoort. Vanaf het Wisentuitkijkpunt het je uitzicht op het grootste duinmeer van het Kraansvlak en heb je de grootste kans deze giganten te zien. Ook kun je tussen 1 september en 1 maart het Wisentenpad lopen. De route van 4km start vanaf het Duinpieperpad.

Meer over het Nationaal Park

Wandelen tussen de herten

Vanuit centrum Haarlem sta je zo tussen de herten! In de Amsterdamse Waterleidingduinen hebben deze vrienden tijdens een prachtige wandeling absolute hertengarantie.

Meer over de duinen

Wakker worden aan zee

Met het gezin er even tussenuit in een natuurhuisje op het vakantiepark. Na een gezellig avondje en heerlijke nacht slapen wordt het gezin wakker met een uitgebreid ontbijt van Qurios. Bezorgd tot aan de deur. In letterlijk 5 minuten staan ze op het strand. Heerlijk wakker worden met de gezonde zeelucht.

Meer over Qurios

Blik in het verleden met ‘De olieman’

140 jaar geleden strandde de St. Nicolas op een zandbank voor de Zandvoortse kust. Hoewel de bemanning kon worden gered, liep het met het schip minder goed af. Het baken was niet volledig gedoofd, waardoor de wind eenvoudig enkele overgebleven sintels over kon laten slaan naar het schip en het petroleum aan boord van de St. Nicolas. Dit zorgde voor een 4km brede vuurstrook op zee. De restanten van het schip zijn bij laagwater nog altijd te bewonderen ter hoogte van strandpaal 70.

Share Your Experience

Deel jouw experience met ons. Stuur je gegevens in en wij nemen contact met je op.