Zandvoort Beach for Amsterdam

Mooiste strand van Nederland

Het bekende strand van Zandvoort is eindeloos en er is voor iedereen wat wils. Met een directe treinverbinding uit Amsterdam sta je binnen een half uur vanuit de hoofdstad op het strand.


In de herfst of winter is het heerlijk wandelen langs de zee met je hond. Even lekker uitwaaien op het strand om daarna op te warmen bij een openhaard in een van de 5 jaarrond strandpaviljoens. Wil je iets meer actie dan kun je met je paard op sommige plekken het strand op. Galoppeer door het water met de ondergaande zon in je ooghoek! In onze strandregels vind je alle informatie over de mogelijkheden.


Parkeren bij het strand

Er zijn genoeg parkeerplekken bij het strand maar door de unieke ligging is Zandvoort zeer goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het station van Zandvoort loop je binnen 5 minuten via Boulevard de Favauge het centrale gedeelte van het strand op. Behoefte aan een iets rustiger stuk? Loop dan eens door naar het noorden waar Boulevard de Favauge overgaat in Boulevard Barnaart, of juist richting de Watertoren naar het zuiden via Boulevard Paulus Loot. Tien minuten lopen kan al een zee van ruimte en rust opleveren. Bekijk de plattegrond waar je jouw ideale plekje kunt vinden.


Watersporten in Zandvoort

Het strand van Zandvoort is niet alleen zeer geschikt om te zonnebaden, zwemmen en lekker te luieren, maar iedereen die gek is op watersport kan hier zijn hart ophalen. Er zijn voldoende erkende surfscholen en watersportcentra om te leren surfen, kiten, SUPpen, kanoën of raften. Ben je al een ervaren watersporter dan kun je daar spullen huren of gezellig een drankje doen en ervaring uitwisselen met andere sporters.


Strandpaviljoens & beachclubs

In het voorjaar en de zomer is de weg naar dit populaire strand snel gevonden. Of je nu een hele dag op een van de strandbedjes wilt liggen of gezellig na je werk met je voeten in het zand een hapje komt eten. Met 37 paviljoens verdeeld over 9 kilometer strand is het aanbod zeer gevarieerd. Van luxe loungen met tapas in een hippe beachclub tot een ouderwets portie kibbeling eten op de boulevard. Drink je liever in Cubaanse sfeer een mojito onder een palmboom? Ook dat kan op het strand van Zandvoort.Getijden in Zandvoort

Voor watersporters is het van belang goed te weten wanneer het hoog of juist laag water is. Kijk hier voor de getijdentabel met de getijden en waterstanden in Zandvoort.

Wat wil je doen?


Keuzehulp