Zandvoort Beach for Amsterdam

Trein van en naar Zandvoort

Zandvoort is nog steeds de enige badplaats in Nederland met een directe treinverbinding vanuit Amsterdam. Het station bevindt zich bijna op het strand (200 meter)!


Vanaf Amsterdam Centraal rijdt tweemaal per uur een trein naar Zandvoort. In de zomer rijdt er vanaf Haarlem Centraal zelfs elk kwartier een trein naar Zandvoort. Binnen 10 minuten (vanuit Haarlem) of 25 minuten (vanuit Amsterdam) kun je genieten van alles dat Zandvoort te bieden heeft!


Indien je niet reist met een OV-chipkaart zijn er eenmalige chipkaarten te koop bij de automaten. Deze papieren kaartjes zijn voorzien van een chip waarmee je voorafgaand aan de reis kunt inchecken en nadien kunt uitchecken. Dit doe je bij de daarvoor bestemde palen/poortjes.


Voor de eenmalige chipkaart betaal je altijd voltarief. Hiermee kun je dus niet met korting reizen. Op de vier meest gebruikte producten (enkele reis, retour, dagkaart en het van AnaarBeter kaartje) betaal je een toeslag van € 1,- om de meerkosten te dekken. Op de Railrunner, Dagkaart Fiets, Dagkaart Hond, ICE toeslag enkele reis, Euregioticket, toeslagen treinen over HSL en voor kaartjes naar Duitsland en België betaal je geen toeslag.


Je plant jouw reis eenvoudig via de reisplanner.


 


Treinkaart kopen

De OV-chipkaart is hét vervoerbewijs voor reizen in het openbaar vervoer. Speciaal voor treinreizigers die geen OV-chipkaart hebben, is het mogelijk een eenmalig treinkaartje aan te schaffen. Daarmee kun je ook door de poortjes op de stations zonder een OV-chipkaart. Dit eenmalige kaartje is ook verkrijgbaar bij de NS-kaartautomaat op het station van Zandvoort. Aan de hand van onderstaande uitleg met bijbehorende afbeeldingen kun je stap voor stap zien hoe je een eenmalige chipkaart aan kunt schaffen.


Voor een stap-voor-stap uitleg betreffende het aanschaffen van een eenmalige chipkaart klik je hier.