Zandvoort Beach for Amsterdam

Trein van en naar Zandvoort

Zandvoort is nog steeds de enige badplaats in Nederland met een directe treinverbinding vanuit Amsterdam. Het station bevindt zich bijna op het strand (200 meter)! Je plant jouw reis naar Zandvoort eenvoudig.


Van en naar Amsterdam

Vanaf Amsterdam Centraal rijdt tweemaal per uur een directe trein naar Zandvoort. Heb je net de rechtstreekse trein van/naar Amsterdam gemist of was deze te druk? Geen probleem. Pak de eerstvolgende trein richting Haarlem en stap daar over. Er rijden acht treinen per uur van Amsterdam Centraal naar Haarlem. De reistijd is even lang. Vanaf Amsterdam kun je binnen 30 minuten genieten van alles dat Zandvoort te bieden heeft.

Van en naar Haarlem

Vanaf Haarlem rijdt tweemaal per uur een directe trein naar Zandvoort. In de zomer rijdt er zelfs elk kwartier een trein vanaf Haarlem naar Zandvoort. Tijdens de reis maak je één tussenstop op Overveen. De afstand tussen Zandvoort en Haarlem per trein is ongeveer 7 km. Binnen 10 minuten sta je in Zandvoort en kun je genieten van alles wat Zandvoort te bieden heeft. Wil jij meer weten over wat er in Zandvoort te doen is?

Klik dan hier!

Contactloos betalen in het OV

Sinds begin 2023 is het ook mogelijk om contactloos te betalen in het openbaar vervoer. Bijvoorbeeld met jouw betaalpas, Creditcard, smartwatch of telefoon. Wel zo handig als je niet vaak met het Openbaar vervoer in Nederland reist.

Hoe werkt contactloos reizen

OV-chipkaart

De OV-chipkaart is een pas waarmee je met al het openbaar vervoer in Nederland kunt reizen. Je hebt wel saldo nodig op je kaart. Je kunt kiezen uit een persoonlijke of anonieme OV-chipkaart. De verkoopadviesprijs van een OV-chipkaart is € 7,50. Als je een NS-abonnement neemt, ontvang je de persoonlijke kaart gratis.

Treinkaartje kopen

De OV-chipkaart is hét vervoerbewijs voor reizen in het openbaar vervoer. Speciaal voor treinreizigers die geen OV-chipkaart hebben, is het mogelijk een eenmalig treinkaartje aan te schaffen. Daarmee kun je ook door de poortjes op de stations zonder een OV-chipkaart. Je kunt een treinkaartje online kopen of bij de NS-kaartautomaat op het station van Zandvoort. Voor de eenmalige chipkaart betaal je altijd voltarief. Hiermee kun je dus niet met korting reizen. Op de vier meest gebruikte producten (enkele reis, retour, dagkaart en het van AnaarBeter kaartje) betaal je een toeslag van € 1.

Lees meer

Deelscooters in Zandvoort

Wil je je snel een eenvoudig door Zandvoort heen bewegen? Huur dan een deelscooter op het stationsplein via de app van Felyx. Omdat er in Zandvoort 7 verschillende servicepunten zijn waar je de scooter ook weer achter kunt laten, hoe je niets te missen. Rij bijvoorbeeld direct naar het Holland Casino Zandvoort of naar de Waterleidingduinen.

Hoe werkt een deelscooter?