Zandvoort Beach for Amsterdam

Zandsculpturen Festival

  • Begin: 12 oktober 2020, 09:00
  • Eind: 1 maart 2021, 09:00

Zandsculpturen Festival Zandvoort


Het EK Zandsculpturen is sinds enkele jaren onlosmakelijk verbonden met Zandvoort. Wat in 2011 begon met een NK op Zandvoortse bodem, breidde zich in het daaropvolgende jaar uit tot een Europees Kampioenschap. Een fenomeen dat sindsdien jaarlijks in Zandvoort wordt georganiseerd.


Vanaf 10 oktober zal voor de negende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort van start gaan. Het thema dit jaar is ‘Zandvoort Goes Wild’, een samenwerking tussen de Zandacademie, de gemeente Zandvoort, Holland Casino en Zandvoort Marketing. Zes zandkunstwerken worden vervaardigd door kunstenaars uit 6 verschillende Europese landen en zijn gedurende een periode van 4 maanden gratis te bezichtigen op diverse locaties in het dorp.


“Zandvoort goes Wild” kan door de kunstenaars breed en naar eigen inzicht geïnterpreteerd worden. Van de bronsttijd van herten in de Kennemerduinen tot een woest zeetafereel tijdens een herfststorm en van wilde watersporten zoals kitesurfen tot racen op het circuit van Zandvoort. Elke kunstenaar zal naar eigen interpretatie en ontwerp een zandsculptuur creëren van circa 3 x 4 meter en 4 meter hoog.


Op 18 oktober maakt de vakjury bekend welke zandkunstenaar zich Europees Kampioen Zandsculpturen 2020 mag noemen. Naast de zandsculpturen staat de hele maand oktober in het teken van ‘Zandvoort goes Wild’ en zullen er talrijke activiteiten plaatsvinden die hierbij passen.