Zandvoort Beach for Amsterdam

Zandsculpturen Festival

  • Begin: 3 mei 2021, 09:00
  • Eind: 31 augustus 2021, 09:00

Zandsculpturen Festival Zandvoort

Het EK Zandsculpturen is sinds enkele jaren onlosmakelijk verbonden met Zandvoort. Wat in 2011 begon met een NK op Zandvoortse bodem, breidde zich in het daaropvolgende jaar uit tot een Europees Kampioenschap. Een fenomeen dat sindsdien jaarlijks in Zandvoort wordt georganiseerd.


Vanaf 3 mei zal voor de tiende keer het Europees Kampioenschap Zandsculpturen in Zandvoort van start gaan. Het thema dit jaar is “Landschap door het oog van de Meester”, een samenwerking tussen de Zandacademie, de gemeente Zandvoort, Holland Casino en Zandvoort Marketing. Zes zandkunstwerken worden vervaardigd door kunstenaars uit 6 verschillende Europese landen en zijn gedurende een periode van 4 maanden gratis te bezichtigen op diverse locaties in het dorp.


“Landschap door het oog van de Meester” kan door de kunstenaars breed en naar eigen inzicht geïnterpreteerd worden. Van een beroemd schilderij van een 17e-eeuwse meester tot een eigen interpretatie geven van een toekomstig Hollands landschap. Elke kunstenaar zal naar eigen interpretatie en ontwerp een zandsculptuur creëren van circa 3 x 4 meter en 4 meter hoog.


Het EK Zandsculpturen was voor het laatst te zien in 2021. Vanaf 2022 komt het evenement niet langer terug. Maar er zijn verschillende alternatieven voor liefhebbers van kunst. Loop bijvoorbeeld de gratis Beeldenroute langs 32 kunstobjecten in de openbare ruimte door Zandvoort. Meer informatie vind je hier