Zandvoort Beach for Amsterdam

Wandelen in Zandvoort

Je kunt heerlijk wandelen in Zandvoort. Of je nu door de rijk beboste omgeving loopt op zoek naar het vele wild, een gezonde frisse neus haalt tijdens een strandwandeling of de historie induikt in de oude wijkjes van Zandvoort. Je kunt deze op eigen houtje lopen of met een gids. Daarnaast is Zandvoort een mooie uitvalsbasis voor langere wandelingen. Door de duinen wandel je 8 kilometer naar IJmuiden. In een rustig stukje natuur lopen smalle paadjes waar je, diep verscholen in het struikgewas, een anti-tankmuur en bunkers aan kunt treffen. Of loop richting het zuiden naar Noordwijk. Deze tocht is 17 kilometer over het brede zandstrand. Tijdens deze route kom je door strandreservaat Noordvoort, een fluisterstil stukje strand tussen palen 70 en 73. Een uniek rustgebied op het strand waar je bovenlangs een 3 km lang struinpad door de duinen moet volgen. Er zijn drie prachtige uitzichtpunten waar je zelfs zeehonden kunt spotten. 


Wandelen in de duinen

Ontsnap aan de drukte van alledag en geniet van de prachtige flora en fauna in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Een uniek natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Het fijne is ook dat je geen rekening hoeft te houden met fietsers. Deze zijn, net als honden niet toegestaan in het gebied. Omdat je niet op de paden hoeft te blijven is geen wandeling hetzelfde.

Meer informatie

Bunkerwandeling

De Tweede Wereldoorlog had voor het mooie Zandvoort desastreuze gevolgen: na de gedwongen evacuatie, in 1942, werd het oude dorp door de bezetter nagenoeg met de grond gelijk gemaakt. De gesloopte huizen werden gebruikt als fundering voor het huidige circuit. Er werden bunkers in Zandvoort gebouwd en in de duinen werden lanceerplaatsen voor V1-raketten aangelegd.

Meer informatie

Sloppies wandeling

In het dorp zijn nog tal van sporen uit de visserstijd te vinden. Je kunt heerlijk slenteren door de kleine straatjes achter het strand, ‘sloppies’ geheten, waar je naast de oude vissershuisjes ook prachtige, witte en zandkleurige villa’s met erkers, kantelen, veranda’s en namen als Land’s End, Hendrika en Zeezicht kunt bekijken.

Meer informatie

Strandwandeling

Zand onder de voeten, wind door de haren, staren over zee. De mooiste wandelingen langs de Nederlandse Noordzeekust maak je in Zandvoort. Start in het noorden en loop helemaal naar het zuiden, of andersom natuurlijk. Zin in een flinke tocht? Loop dan eens van Zandvoort omhoog via Bloemendaal naar IJmuiden of juist met de zee aan je rechterhand naar Noordwijk of Katwijk.

Meer informatie

Bekijk onze top 5

Zoveel keuze voor een lekkere wandeling, maar welke moet je kiezen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we onze top 5 wandelroutes in en om Zandvoort in een lijstje gezet. Neem dus zeker even een kijkje. En wees gerust: je hoeft niet te kiezen. Je kunt ze natuurlijk ook allemaal lekker lopen. Veel wandelplezier!

Naar de top 5