Zandvoort Beach for Amsterdam

Watersport in Zandvoort


Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en met een lengte van 9 kilometer lang is het strand de grootste trekpleister. Vier seizoenen lang kun je hier heerlijk vertoeven. Op het strand, maar zeker ook op het water. Dobberend in zee wachtend op de juiste golf of juist achter de branding in alle kalmte lekker SUPpen. Heb je nog nooit op een board gestaan, maar wil je het graag proberen? Verspreid over het strand kun je bij verschillende surfscholen terecht voor lessen of de huur van materiaal. Daarnaast worden er in de zomer ook verschillende surfkampen georganiseerd. Het serene geluid van golven in de branding maken het strand de ideale plek om eens heerlijk tot rust te komen. Zo worden er met regelmaat yogalessen aan zee gegeven. Op het strand en op het water heb je het gevoel even helemaal weg te zijn, dus surf, ontspan en geniet van het prachtige strand.


Meld je aan en ontvang het gratis e-book 'Watersporten in Zandvoort'Hierna houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste activiteiten en ontwikkelingen.


Watersportzones

Zandvoort is al sinds 2016 aangewezen als durfsport locatie.  Dé locatie dus waar je extreme strand- en watersporten kunt beoefenen, zoals kitesurfen en golfsurfen. Maar omdat Zandvoort ook een van de meest bekende en geliefde badplaatsen van Nederland is, kan het er in de zomer druk zijn met badgasten. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig naar het strand kan, zijn er zones gemaakt voor snelle watersporters en zones voor zwemmers. In de zomermaanden, van 15 april tot 1 oktober, moeten watersporters binnen deze 'zwarte' zones blijven. Van 1 oktober tot 15 april mag je als watersporter overal genieten van de zee.


Gebruik de watersportzones voor het afvaren en aanlanden, maar eenmaal op zee moet je je ook aan de zonering houden. Deze vervalt 150 meter uit de waterlijn, waarna je je vrij van noord naar zuid Zandvoort kunt bewegen. Op onderstaande kaart staat de watersportzones in Zandvoort duidelijk aangegeven.kaart watersportzone

Surfen

Heb je altijd al willen surfen? Hoge golven kunnen bedwingen en genieten van de kracht van de zee op een plank zonder zeil? Daarvoor hoef je niet ver te reizen, want golfsurfen is ook echt mogelijk in Nederland. De populariteit van het golfsurfen blijft hier maar toenemen. Toegegeven, de echte topdagen zijn minimaal, maar surfen in Zandvoort staat goed aangeschreven. Je kunt hier altijd wel terecht, want er breken altijd wel golven. Bij aflandige wind is Zandvoort zelfs uitstekend te noemen. Lekker uitgestrekt en ruimte voor iedereen. Vooral voor Amsterdammers ideaal, want met de trein kom je tot aan het strand.

Lees meer

SUPpen

Het ziet er zo relaxed uit: Stand Up Paddle boarden, ook wel SUPpen. Al staand op een SUP-board jezelf met een peddel door het water bewegen. Geen zorgen aan je hoofd, geen vuiltje aan de lucht, maar op je dooie gemak de zon tegemoet peddelen. Maar vergis je niet; SUPpen vraagt om balans en spierkracht en is een behoorlijk intensieve workout. Maar ach, er zijn ergere plekken om je workout te doen.

Lees meer

Kitesurfen

Kitesurfen is misschien wel één van de vetste sporten op het water en geeft een enorme kick! Stel je eens voor, lekker surfen over het water met de wind in je haren. En dan hebben we het nog niet eens over de immens hoge sprongen die je kunt maken! De stranden van Zandvoort zijn ideaal om je door de wind te laten voorttrekken en je portie adrenaline te krijgen. En ook al is kitesurfen niks voor jou, dan kijk je toch wel je ogen uit! Er zijn verschillende surfscholen waar je het ook zelf kunt leren.

Lees meer

Duiken

Duiken in de Noordzee is avontuurlijk en onvoorspelbaar. De bodem ligt bezaaid met de meest uiteenlopende scheepswrakken. Van VOC-schepen tot oorlogsboten, vrachtschepen en jachten. Wil je leren duiken? Scuba Republic in Zandvoort is het enige PADI Divecenter in Nederland aan het strand. Het beschikt over alle faciliteiten die nodig zijn om op een veilige en leuke manier te leren duiken en je PADI duikdiploma’s te behalen.

Lees meer

Red Bull Megaloop

Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en met een lengte van 9 kilometer lang is het strand de grootste trekpleister. Vier seizoenen lang kun je hier heerlijk vertoeven. Op het strand, maar zeker ook op het water. Het is dan ook niet voor niets dat een partij als Red Bull juist in Zandvoort hun grootste kitesurf evenement organiseert. Bij de juiste weersomstandigheden slaan zij de handen in een met het Zandvoortse watersportcentrum The Spot om de beste professionele kiters tijdens Red Bull Megaloop aan het werk te zetten.

Lees meer

Strandregels

Een bezoek aan het strand is altijd goed. Of je nu in de zomer de zon komt aanbidden, in het voor- en najaar met de hond komt rennen of in wintermaanden uit komt waaien: je hebt gegarandeerd een heerlijke tijd. Dit komt niet alleen door de zilte zeelucht en de vrijheid van het strand, maar zeker ook doordat het strand schoon en veilig gehouden wordt. Ook jij kunt een steentje bijdragen door afval netjes weg te gooien in de daarvoor bestemde afvalbakken. Zo houden wij met zijn allen het strand schoon!

Lees meer