Zandvoort Beach for Amsterdam

Watersport in Zandvoort


Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en met een lengte van 9 kilometer lang is het strand de grootste trekpleister. Vier seizoenen lang kun je hier heerlijk vertoeven. Op het strand, maar zeker ook op het water. Dobberend in zee wachtend op de juiste golf of juist achter de branding in alle kalmte lekker SUPpen. Heb je nog nooit op een board gestaan, maar wil je het graag proberen? Verspreid over het strand kun je bij verschillende surfscholen terecht voor lessen of de huur van materiaal. Daarnaast worden er in de zomer ook verschillende surfkampen georganiseerd. Het serene geluid van golven in de branding maken het strand de ideale plek om eens heerlijk tot rust te komen. Zo worden er met regelmaat yogalessen aan zee gegeven. Op het strand en op het water heb je het gevoel even helemaal weg te zijn, dus surf, ontspan en geniet van het prachtige strand.


Meld je aan en ontvang het gratis e-book 'Watersporten in Zandvoort'Hierna houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste activiteiten en ontwikkelingen.


Watersportzones

Zandvoort is al sinds 2016 aangewezen als durfsport locatie.  Dé locatie dus waar je extreme strand- en watersporten kunt beoefenen, zoals kitesurfen en golfsurfen. Maar omdat Zandvoort ook een van de meest bekende en geliefde badplaatsen van Nederland is, kan het er in de zomer druk zijn met badgasten. Om ervoor te zorgen dat iedereen veilig naar het strand kan, zijn er zones gemaakt voor snelle watersporters en zones voor zwemmers. In de zomermaanden, van 15 april tot 1 oktober, moeten watersporters binnen deze 'zwarte' zones blijven. Van 1 oktober tot 15 april mag je als watersporter overal genieten van de zee.


Gebruik de watersportzones voor het afvaren en aanlanden, maar eenmaal op zee moet je je ook aan de zonering houden. Deze vervalt 150 meter uit de waterlijn, waarna je je vrij van noord naar zuid Zandvoort kunt bewegen. Op onderstaande kaart staat de watersportzones in Zandvoort duidelijk aangegeven.kaart watersportzone