Zandvoort Beach for Amsterdam

Watersport in Zandvoort


Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en met een lengte van 9 kilometer lang is het strand de grootste trekpleister. Vier seizoenen lang kun je hier heerlijk vertoeven. Op het strand, maar zeker ook op het water. Het is dan ook niet voor niets dat een partij als Red Bull juist in Zandvoort hun grootste kitesurf evenement organiseert. Bij de juiste weersomstandigheden slaan zij de handen in een met het Zandvoortse watersport centrum The Spot om de beste professionele kiters tijdens Red Bull Megaloop aan het werk te zetten.


Maar ook als minder gevorderde watersporter kun je in Zandvoort jouw dagen goed op het water doorbrengen. Dobberend in zee wachtend op de juiste golf of juist achter de branding in alle kalmte lekker SUPpen. Heb je nog nooit op een board gestaan, maar wil je het graag proberen? Verspreid over het strand kun je bij verschillende surfscholen terecht voor lessen of de huur van materiaal. Met name SUP-boarden of golfsurfen zijn redelijk makkelijk om mee te beginnen. Met een paar lessen zijn ook het kite- en windsurfen onder de knie te krijgen. Laat je verrassen door hoe leuk het surfen is. En eenmaal 'hooked' kun je natuurlijk ook inschrijven voor een surfkamp in Zandvoort! Surf's up!


In Zandvoort zijn dagen zonder wind en golven zeldzaam en zelfs dan nodigt het grote strand uit tot wandelingen of sportieve activiteiten. Het serene geluid van golven in de branding maken het strand de ideale plek om eens heerlijk tot rust te komen. Zo worden wordt er met regelmaat lessen yoga aan zee gegeven. Op het strand en op het water heb je het gevoel even helemaal weg te zijn, dus surf, ontspan en geniet van het prachtige strand.