Zandvoort Beach for Amsterdam

Wat is er te doen in Zandvoort?

In Zandvoort is veel te zien en doen. De prachtige omliggende natuur en natuurlijk het strand vormen een bron van urenlang vermaak. We geven je een aantal tips over wat je kunt zien en doen in Zandvoort. Wil je meer tips, bekijk dan onze favorieten.


Tours & Tickets

Ben je op zoek naar tickets voor de leukste uitjes? Voor het Rijksmuseum, Amsterdam Lookout, rondvaarten en meer? Kijk dan bij onze selectie tours & tickets of bekijk ons complete tickets en excursies. 
Bekijk de meest unieke tips

De vetste activiteiten, de meest Instagrammable plekjes, de lekkerste restaurants en gerechten, de leukste winkels en beste local tips. We delen onze best bewaarde geheimen graag met je, zodat jij naar huis gaat met een koffer vol te gekke ervaringen. Het leuke is dat je jouw favorieten ook met je vrienden kunt delen. En heb jij nu een ervaring die je andere echt niet wilt ontzeggen? Laat m dan vooral achter.

Bekijk onze tips

Bezoek de schitterende natuur

Zandvoort ligt ingeklemd tussen twee prachtige natuurgebieden die beide open zijn voor publiek. Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan de noordzijde en de Amsterdamse Waterleidingduinen aan de zuidkant zorgen dat je niet om de natuur in Zandvoort heen kunt. Je kunt er urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Je wordt slechts omringd door de geluiden van de natuur terwijl je op ontdekkingstocht kunt naar de zeldzame planten en dieren die er leven.

Lees meer over de natuur

Snuif de Zandvoortse cultuur op

Zandvoort is een kunstenaarsdorp. Dat het strand en de zee een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn, blijkt uit de vele galerieën en de 2 musea die je in het dorp kunt vinden. Naast deze galerieën en musea, waar je kunst kunt bewonderen, staan er verspreid door Zandvoort ook meerdere beelden. Maar behalve de kunst heeft Zandvoort met het strand, het circuit en het dorp nog andere bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn. En ook de authentieke sloppies, de kleine straatjes met vissershuisjes zijn echt de moeite waard op doorheen te wandelen.

Ontdek de cultuur

Lekker shoppen en dan terrassen

Het knusse en authentieke dorp van Zandvoort is goed te overzien. Om even lekker te shoppen zijn er enkele winkelstraatjes waar je terecht kunt in de mooie schoenenzaken, trendy boetiekjes en hippere kledingzaken. Voor een lekkere cappuccino of lunch strijk je neer op een terrasje o.a. op het Kerkplein of Raadhuisplein. Naast de grote supermarkten vind je hier ook ambachtelijke winkeltjes voor kaas, wijn, chocolade en thee.

Lees meer over het dorp

'Hang loose' en verken het water

De wijdse zee heeft een bepaalde aantrekkingskracht. Niet alleen in de zomer, maar ook als het weer iets minder mooi is. Zeker op watersporters. En dat is niet zo gek. Want wat is er nu vetter dan op jouw plank de golven te trotseren, met jouw kite air-time te maken of met je sup de zonsondergang tegemoet te peddelen. Ook voor de laatste trends op het gebied van watersport, zoals sup foilen, kite foilen en wind foilen, kun je in Zandvoort terecht.

Meer over watersporten

Ga over je snelheidslimiet

Onlosmakelijk verbonden met Zandvoort is Circuit Zandvoort. Een legendarisch en internationaal geroemd circuit met een historie die ruim 70 jaar teruggaat. Nog steeds vinden er jaarlijks tientallen evenementen plaats die tienduizenden fans in vervoering brengen. Naast diverse spectaculaire nationale autosportevenementen kent de kalender ook internationale hoogtepunten als de Jumbo Racedagen driven by Max Verstappen, de Masters of Formula 3 en vanaf 2021 strijkt ook de Formule 1 neer op Circuit Zandvoort. En natuurlijk zijn er verschillende mogelijkheden om zelf te racen op het circuit.

Bekijk de racemogelijkheden

Uitagenda

Bekijk welke evenementen de komende tijd worden georganiseerd in Zandvoort, beachforevents. Wil je niets missen en als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste evenementen in Zandvoort, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste tips en de uitagenda voor Zandvoort. Gedurende het hele jaar worden in Zandvoort feesten, markten en andere evenementen georganiseerd. De kans is dan ook groot dat je tijdens jouw verblijf één van deze evenementen kunt bezoeken. Wil je weten wat er tijdens jouw bezoek wordt georganiseerd? Kijk dan snel in de evenementenkalender.

Bekijk de evenementen

Met kinderen

Wanneer je een dagje weg wilt met het gezin of lekker een paar dagen er met de familie tussen uit gaat, wil je dat iedereen het naar zijn zin heeft. Er moet voor iedereen iets te doen zijn, zeker voor de kinderen. En om ervoor te zorgen dat jij de bomen in ons prachtige bos blijft zien, geven we je onze tips voor activiteiten met kinderen, leuke kindvriendelijke restaurants en gezellige accommodaties waar je met jouw kinderen kunt overnachten.

Tips voor Zandvoort met kinderen