5x activiteiten in de natuur

Keuzestress! Met zoveel natuur om je heen, is het soms moeilijk kiezen wat je er kunt doen. We helpen je daarom graag met onze persoonlijke 5 favoriete activiteiten in de Zandvoortse natuur.

Ga herten spotten

Met stip bovenaan staat het spotten van herten. Want nergens kan dat zo goed als in de Zandvoortse duinen! In de Waterleidingduinen aan de zuidrand van Zandvoort, woont namelijk de grootste populatie Damherten van Nederland. En je hoeft niet eens goed te zoeken: al vanaf de ingang van het gebied kun je ze zien liggen langs de wandelpaden. Dus zet jouw speurneus af en geniet iedere keer weer van deze ongelooflijke ervaring.

Lees meer

Sta oog in oog met oer-runderen

Als je op zoek bent naar ongelooflijke (en vooral unieke!) ervaringen, dan moet je onze tweede tip proberen. Het Kraansvlak is een vrijwel ongerept gebied achter Circuit Zandvoort, waar wel heel speciale dieren wonen: Wisenten. Deze oer-runderen kunnen wel 2,5 meter hoog worden en jij kunt oog in oog met ze komen te staan. Het Wisentenpad is van september tot maart geopend. Let wel op: het blijven wilde dieren, dus kom niet te dichtbij. In het bezoekerscentrum kun je het hele jaar door een opgezet exemplaar bewonderen.

Lees meer

Maak souvenirs van gejut plastic

In een natuur top 5 mag het strand niet ontbreken. Heerlijk uitwaaien in het zand of genieten van de zon op je gezicht. Het hele jaar door geeft een bezoek aan het strand je een gevoel van vrijheid. En dan is het wel zo fijn als dat strand schoon is. Juttersgeluk organiseert tochten waarbij je plastic gaat jutten om hiervan later souvenirs te maken. Leerzaam, goed voor het milieu en ook nog eens leuk om te doen. Tip: kijk ook eens in het jutters mu-Zee-um voor unieke fondsten.

Lees meer

Ga op Bunkertocht

Bij onze vierde tip duik je meer het verleden in. Zandvoort heeft namelijk een hele rijke geschiedenis. Ook de natuur rondom Zandvoort. Het dorp maakte in de Tweede Wereldoorlog deel uit van de Atlantik Wall, de verdedigingslinie van de Duitsers. Hierdoor vind je in de duinen nog tal van bunkers terug. Sommige goed verscholen onder het zand, andere makkelijk zichtbaar. En het leuke is dat je verschillende ook van binnen kunt bezoeken. Pas wel op je hoofd en let op de vleermuizen ;-)

Lees meer

Kom kruidenthee maken

De top 5 maken we compleet met een tip voor de innerlijke mens. In de duinen groeien namelijk ontzettend veel verschillende kruiden. En die kun je voor verschillende dingen gebruiken, bijvoorbeeld om thee van te maken. Herboriste Corine Busman neemt je graag mee op excursie om te laten zien welke kruiden je hiervoor kunt gebruiken. De thee zelf is op diverse plekken in Zandvoort te koop.

Lees meer