Zandvoort Beach for Amsterdam

Dutch GP

Op zondag 5 september 2021 zal de eerste editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaatsvinden op het Circuit van Zandvoort. Na 36 jaar afwezigheid is de koningsklasse van de autosport terug in Zandvoort! Op een circuit wat door vele coureurs als één van de mooiste ter wereld wordt beschouwd, wordt in het eerste weekend van september 2021 de Dutch GP verreden. Een evenement waar autosport-minnend Nederland bij moet zijn!


Circuit Zandvoort

Het circuit wordt geroemd om de glooiende baan door de Zandvoortse duinen. De Tarzanbocht direct na de start, de scherpe Hugenholtzbocht, het onoverzichtelijke Scheivlak en de snelle Arie Luyendykbocht: bochten die het uiterste van de coureurs zullen vragen, die inhalen bijzonder lastig zullen maken, maar die garant staan voor een schitterend Dutch GP-avontuur.


Geen onbekend terrein

Maar het Zandvoortse circuit is geen onbekend terrein voor een aantal huidige Formule 1-coureurs. Max Verstappen is met Red Bull Racing al jaren vaste gast op de Jumbo Racedagen, maar ook regerend wereldkampioen Lewis Hamilton heeft goede herinneringen aan Zandvoort. Hij won in 2005 de Formule 3: "Het was heel tof om daar te racen. Maar inhalen was lastig." Ook Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas keert graag terug: "Het is een heel fraai circuit. De baan bevat mooie lange bochten en echt snelle bochten. En zelfs toen we er met de Formule 3 reden, zaten heel veel fans langs de baan. Ik zou er graag terugkeren."