Zandvoort Beach for Amsterdam

Dutch GP

Op zondag 4 september 2022 vond de tweede editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaats op het CM.com Circuit Zandvoort. Het was weer één groot feest! Met de ogen van de wereld op Zandvoort gericht, reed Max Verstappen wederom naar de winst op het historische circuit in de duinen. Weet Verstappen zijn zege te herhalen, of gaat Hamilton, Russell of Norris er in 2023 met de winst vandoor? Een evenement waar autosport-minnend Nederland bij moet zijn!


Zandvoort BeyondZandvoort Beyond is hét side events programma van de Dutch Grand Prix. Een maand voordat de Formule 1 in Zandvoort van start gaat, begint het programma en worden er activiteiten voor het hele gezin aangeboden. Alles om al helemaal in de racesfeer te komen. Denk aan een kinderkartbaan, reuzenrad, selfie-spots, merkactivaties en meer. Het complete programma vind je hier. Voor de laatste updates volg je Zandvoort Beyond op Instagram en Facebook


F1 Zandvoort - spektakel aan de kust

De Dutch Grand Prix staat garant voor spektakel. Het circuit wordt geroemd om de glooiende baan door de Zandvoortse duinen. De Tarzanbocht direct na de start, de scherpe Hugenholtzbocht, het onoverzichtelijke Scheivlak en de snelle Arie Luyendykbocht vergen het uiterste van de coureurs. Daarnaast zorgt de geringe breedte van de baan voor enerverende inhaalmanoeuvres. Zowel Lewis Hamilton als ons 'eigen' Max Verstappen zijn laaiend enthousiast over de baan en zien ernaar uit om wederom de strijd aan te gaan tijdens de Dutch Grand Prix 2023 op het circuit van Zandvoort. 


Circuit Zandvoort - een historisch circuit

Het Zandvoortse circuit heeft een rijke Formule 1 geschiedenis. Van de eerste Grote Prijs van Nederland in 1948, gewonnen door de Thaise prins Bira tot de een-na-laatste race in 1985, waarbij Niki Lauda zijn McLaren als eerste over de streep duwde. Geweldig dat de legendarische geschiedenis weer verder wordt uitgebreid met de terugkeer van de koningsklasse van de autosport.