Zandvoort Beach for Amsterdam

Dutch GP

Op zondag 4 september 2022 vindt de tweede editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix plaats op het CM.com Circuit Zandvoort. Wat een feest was het vorig jaar! Met de ogen van de wereld op Zandvoort gericht, reed Max Verstappen naar de winst op het historische circuit in de duinen. Weet Verstappen zijn zege te herhalen, of gaat Hamilton, Russell of Norris er in september 2022 met de winst vandoor? Een evenement waar autosport-minnend Nederland bij moet zijn!


Zandvoort BeyondZandvoort Beyond is hét side events programma van de Dutch Grand Prix. Een maand voordat de Formule 1 in Zandvoort van start gaat, begint het programma en worden er activiteiten voor het hele gezin aangeboden. Alles om al helemaal in de racesfeer te komen. Denk aan een kinderkartbaan, reuzenrad, selfie-spots, merk activaties en meer. Het complete programma vind je op www.zandvoortbeyond.nl. Voor de laatste updates volg je Zandvoort Beyond op Instagram en Facebook


F1 Zandvoort - spektakel aan de kust

De Dutch Grand Prix staat garant voor spektakel. Het circuit wordt geroemd om de glooiende baan door de Zandvoortse duinen. De Tarzanbocht direct na de start, de scherpe Hugenholtzbocht, het onoverzichtelijke Scheivlak en de snelle Arie Luyendykbocht vergen het uiterste van de coureurs. Daarnaast zorgt de geringe breedte van de baan voor enerverende inhaalmanoeuvres. Zowel Lewis Hamilton als ons 'eigen' Max Verstappen zijn laaiend enthousiast over de baan en zien ernaar uit om wederom de strijd aan te gaan tijdens de Dutch Grand Prix 2022 op het circuit van Zandvoort. 


Circuit Zandvoort - een historisch circuit

Het Zandvoortse circuit heeft een rijke Formule 1 geschiedenis. Van de eerste Grote Prijs van Nederland in 1948, gewonnen door de Thaise prins Bira tot de een-na-laatste race in 1985, waarbij Niki Lauda zijn McLaren als eerste over de streep duwde. Geweldig dat de legendarische geschiedenis weer verder wordt uitgebreid met de terugkeer van de koningsklasse van de autosport.

 

Weekend programma Dutch GP

Omdat jij wilt weten hoe laat je klaar moet zitten voor de vrije training, kwalificatie en natuurlijk de race zelf, hebben we het race programma voor de Dutch GP voor je achter elkaar gezet. Dus zorg dat je klaar zit en mis niets!


2 september14.00 - 15.00 uur1e vrije training
2 september17.00 - 18.00 uur2e vrije training
3 september13.00 - 14.00 uur3e vrije training
3 september16.00 - 17.00 uurKwalificatie
4 september15.00 - 17.00 uurRace: Dutch Grand Prix


Druktemeter Dutch GP

Bezoek je de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, hou dan rekening met de drukte. De organisatie van de Dutch GP houdt hierom onderstaande druktemeter aan:


voor 08.00 uur

Rustiger bij de toegangsgate

Rustiger bij de fietsenstallingen

Minder wachttijd

Meer zitplaats in het OV

08.00 - 09.00 uur

Drukker bij de toegangsgate

Drukker bij de fietsenstallingen

Meer wachttijd

Minder zitplaats in het OV

09.00 - 12.00 uur

Erg druk bij de toegangsgate

Erg druk bij de fietsenstallingen

Veel wachttijd

Weinig zitplaats in het OV

12.00 - 13.00 uur Drukker bij de toegangsgate

Drukker bij de fietsenstallingen

Meer wachttijd

Minder zitplaats in het OV

Na 13.00 uur

Rustiger bij de toegangsgate

Rustiger bij de fietsenstallingen

Minder wachttijd

Meer zitplaats in het OV