Zandvoort Beach for Amsterdam

Bezienswaardigheden

Zandvoort is een kunstenaarsdorp. Dat het strand en de zee een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn, blijkt uit de vele galerieën en de 2 musea die je in het dorp kunt vinden. Naast deze galerieën en musea, waar je kunst kunt bewonderen, staan er verspreid door Zandvoort ook meerdere beelden. Maar behalve de kunst heeft Zandvoort met het strand, het circuit en het dorp nog andere bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn.

Bekijk alle bezienswaardigheden ook op de interactieve kaart.


De grootste bezienswaardigheden zijn waarschijnlijk de natuurgebieden die Zandvoort omringen. Prachtige gebieden met een unieke flora en fauna, waar je je uren in kunt vermaken. In de duinen kun je heerlijk wandelen en fietsen en de kans is groot dat je enkele herten tegenkomt. Zeker in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Absoluut een 'must see' tijdens jouw bezoek aan Zandvoort.


Cultuur in Zandvoort

Zandvoortse musea zijn een bron van cultuur. Zandvoort is een trots dorp en heeft een rijke geschiedenis. Wist je dat het strand ook een bewogen historie kent? De Tweede Wereldoorlog heeft zijn sporen achtergelaten en die kun je zien. Bijvoorbeeld de bunkers in de duinen. Maar er zijn ook diverse monumenten in Zandvoort geplaatst. Wij hebben verschillende routes voor je waarmee je het verleden van Zandvoort inwandelt.


Racecultuur

De naam Zandvoort doet velen aan het racecircuit denken. Racen is echt een onderdeel van de Zandvoortse cultuur. Een dagje circuit is een must voor iedere raceliefhebber. Tijdens een Race Experience ervaar je het circuit zoals je dat nog nooit gedaan hebt! Je beleeft tien verschillende activiteiten waarvan de helft echt op het circuit zijn en de rest in de duinen of op andere terreinen. Zie je jezelf al zitten in een formulewagen of Porsche, al scheurend over het circuit? Je mag ook met jouw eigen auto op het circuit.


Heerlijk wandelen

Ook de wandelcultuur in Zandvoort is groot. Wij hebben meerdere wandelroutes voor je uitgestippeld, bijvoorbeeld een Sloppieswandeling door de steegjes en straatjes in Zandvoort met onze gids. De gids vertelt je leuke anekdotes. Tussendoor bezoek je het Zandvoorts Museum en het Jutters Mu-ZEE-um en geniet je natuurlijk ook lekker van een kop koffie of thee met gebak. Je kunt ook zonder een gids gebruik maken van dit arrangement. Je wandelt dan aan de hand van een handige beschrijving langs de mooiste plekjes van Zandvoort.