Zandvoort Beach for Amsterdam

Het dorp Zandvoort

Het knusse en authentieke dorp van Zandvoort is goed te overzien. Om even lekker te shoppen zijn er enkele winkelstraatjes waar je terecht kunt in de mooie schoenenzaken, trendy boetiekjes en hippere kledingzaken. Voor een lekkere cappuccino of lunch strijk je neer op een terrasje o.a. op het Kerkplein of Raadhuisplein. Naast de grote supermarkten vind je hier ook ambachtelijke winkeltjes voor kaas, wijn, chocolade en thee.


Autovrij winkelen en borrelen

De hele zomer lang kun je zomers genieten in de Haltestraat. Van juli tot en met september is de Haltestraat van 17.00 tot 02.00 uur autovrij en kun je er heerlijk ontspannen winkelen en borrelen.
Historisch Zandvoort

Een echte blikvanger in het dorp is Circus Zandvoort. Het amusementsgebouw met een casino, bioscoop en gameland is een in het oog springend architectonisch ontwerp van de architect Sjoerd Soeters. Aan de andere kant van het charmante Gasthuisplein staat het Zandvoorts Museum. Het museum is het centrale punt voor kunst en geschiedenis van Zandvoort waar zowel vaste als tijdelijke exposities te zien zijn. In het dorp zijn nog tal van sporen uit de visserstijd te vinden. Je kan heerlijk slenteren door de kleine straatjes achter het strand, ‘sloppies’ geheten, waar je naast de oude vissershuisjes ook prachtige, witte en zandkleurige villa’s met erkers, kantelen, veranda’s en namen als Land’s End, Hendrika en Zeezicht kunt bekijken.


Veel te zien en te beleven

Nog geen idee wat je wilt eten vanavond? Dan heb je in ieder geval keuze genoeg in het dorp. Van een pizzeria, Griek en snackbar tot een brasserie of een visrestaurant. En houd onze Uitagenda goed in de gaten, want met name in de zomer is er altijd reuring in het dorp. Er kan zomaar een parade van historische race-auto’s langskomen of een tof optreden beginnen op een van de podia tijdens Pride at the Beach!

Wat wil je doen?


Keuzehulp