Zandvoort Beach for Amsterdam

Wildkamperen verbodenBen je van plan om met een tentje op het strand te gaan kamperen (oftewel wildkamperen)? Over het algemeen is het in Zandvoort verboden om kampeermiddelen te plaatsen of te behouden voor recreatief nachtverblijf buiten de aangewezen kampeerterreinen. Volgens de regels van de gemeente (vastgesteld in de APV) moeten deze kampeerterreinen specifiek bestemd zijn voor kamperen volgens het bestemmingsplan.


Mag ik met mijn tentje op het strand of in de duinen slapen?

Nee, het is ten strengste verboden om te overnachten op het strand, in de duinen of een andere buiten locatie in Zandvoort wat openbare gemeentegrond betreft. Hier wordt op gecontroleerd en je ontvangt een boete als je dit doet.

Ben u inwoner van Zandvoort?

Als u eigenaar bent van een terrein, mag u kampeermiddelen voor persoonlijk gebruik op uw eigen grond plaatsen (zoals een tentje in uw tuin).


Ontheffingen

Houd er rekening mee dat de gemeente de bevoegdheid heeft om ontheffingen te verlenen op dit verbod. Een ontheffing kan worden verleend als dit in het belang is van de bescherming van natuur, landschap of stadsgezicht. Er zijn momenteel geen specifieke gebieden in Zandvoort aangewezen waar het eerdergenoemde verbod niet van toepassing is.


Kampeermogelijkheden

Bekijk ons lokale aanbod op de camping-pagina.

Kenmerken

  • Tent verhuur
  • Bij zee
  • Tent
  • Tent
  • Tent
  • Tent

Contact

Swalu√ęstraat 2
2042 KB, Zandvoort
Plan je route

14 023
zandvoort.nl/