Zandvoort Beach for Amsterdam

Circulaire producten van 100% beachtrash

Heb je ze al gezien? Die ontzettend leuke sleutelhangers, badges en lampen van Juttersgeluk? En het mooie is dat ze niet alleen ontzettend leuk zijn, ze zijn ook nog eens gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Gejut op het Zandvoortse strand! 

De vrijwilligers van Juttersgeluk zorgen namelijk niet alleen dat we kunnen genieten van een schoon strand. Ze recyclen het gevonden materiaal tot mooie producten in hun sociale werkplaats. Ieder product is dus uniek én met de aankoop houd je niet alleen het strand schoon, maar hou je ook een werkplek in stand. 


'Juts'

Deze sleutelhangers zijn het resultaat van gewoon maar wat oprapen van het strand en daarvan iets nieuws maken. Het stevige plastic van werkhandschoenen wordt met visdraad aan elkaar geregen en de kleine stukjes plastic, waarvan je meestal niet eens weet waar het voor diende, geven de Juts karakter. Een scheve neus, groene tanden, een snorkel of een open mond, je komt ze allemaal tegen bij het Jutsvolkje.
Roglamp

Ray of light betekent letterlijk: een rog van licht, maar ook: een lichtstraal, een sprankje hoop dat de hoeveelheid plastic in de oceanen gaat afnemen. Juttersgeluk zal niet zitten afwachten of dit gaat gebeuren, maar zet zich onophoudelijk in om de stranden schoon te jutten. Deze lamp is geperst van gejut plastic en staat op een stuk drijfhout. De rog zit in de lamp verstopt. Pas als er een lichtje gaat branden, laat het dier zich zien.Awareness badges

Drie Noordzeedieren spelen de hoofdrol op de awareness badges van Juttersgeluk: de zeehond, de bruinvis en de rog. Ze zijn gemaakt van 100% beach trash dat is schoongemaakt en verwerkt tot drie prachtige exemplaren. Als je deze hanger bij je draagt, word je er constant aan herinnerd om bewust NEE te zeggen tegen plastic tasjes, rietjes of een ander onnodig stuk ‘single use plastic’. Bovendien kun je anderen ermee inspireren bewuster om te gaan met plastic. De awareness-hanger is te verkrijgen in verschillende zilte kleuren zoals diepzeeblauw, koraalrood en zeepaardjesgeel.

Waar te koop?

Camping De Lakens, Zeeweg 60, Overveen

Zandvoorts Museum, Swaluestraat 1

Bezoekerscentrum NPZK, Zeeweg 12, Overveen

De webshop van Juttersgeluk


Kosten?

Juts € 12,50 excl. verzendkosten

Roglamp € 39,95 excl. verzendkosten

Awareness hanger € 9,95 excl. verzendkosten.


Meer info Tip ons

Kenmerken

  • Unieke souveniers
  • Gerecyclede producten
  • Shoppen

Contact

Tetterodeweg 27a
Overveen
Plan je route

Wat vonden anderen?

Geen reviews