Zandvoort Beach for Amsterdam

Expositie de academie aan zee

  • Begin: 14 oktober 2022, 11:00
  • Eind: 15 januari 2023, 17:00

Vanaf 14 oktober organiseert het Zandvoorts Museum in samenwerking met de Wackers Academie een tentoonstelling met 7 docenten en 7 alumni van de academie. Hierin tonen zij hedendaags werk, geïnspireerd door Zandvoort en omgeving. Het wordt een spannende overzichtstentoonstelling van figuratieve schilderingen, tekeningen en beelden.


Over de Wackers Academie

De Wackers Academie is een particulier opleidingsinstituut en bestaat al bijna 40 jaar. De academie is ooit opgericht om de klassieke leerwijze in het kunstonderwijs niet verloren te laten gaan.


Indeling van de expositie

In de ruimtes beneden zien we sterk figuratief werk, aangevuld met poëtische bijna fluïde objecten. Fel kleurgebruik versus ingetogen kleurgebruik. Dat alles geïnspireerd op Zandvoort, de contrastrijke locatie midden in de duinen, aan het strand en de zee. Dat is toch een geweldige plek om je atelier op te zetten.

De ruimte boven is ingericht als werkatelier. Met ezels en verf, klei en boetseermateriaal. Er zullen regelmatig workshops gegeven worden zodat er echt sprake is van “De academie aan Zee”.

Tevens is er een indrukwekkende buitententoonstelling op de Boulevard van Zandvoort met het werk van de kunstenaars.

Contact

Swaluëstraat 1, 2042 KA Zandvoort