Zandvoort Beach for Amsterdam

Open Monumentendagen Zandvoort

  • Begin: 14 september 2024, 11:00
  • Eind: 15 september 2024, 17:00

Zandvoort en de vergeten verhalen

Dit jaar wordt je mee genomen langs de verschillende monumenten aan de hand van een paar vergeten verhalen. Voor velen verrassend. Je zult merken, er zijn grappige verhalen over o.a. water en vuur, maar ook sterke verhalen, waarvan je je kunt afvragen of het wel echt waar is. Over ambachtsheer Paulus Loot die Zandvoort 300 jaar geleden gekocht heeft. En een verhaal over een redder die zijn oor verloor tijdens een reddingsactie op zee.


De deelnemende gebouwen zijn in dit weekend gratis toegankelijk voor iedereen. Er worden verhalen verteld over culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden.

Het culturele evenement verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.


Tijdens de route breng je een bezoek aan het Raadhuis, de St. Agathakerk, Hotel Faber, de Protestantse kerk, het Zandvoorts Museum en het KNRM. 


Er is een speciaal boekje uitgebracht met een route en mooie verhalen. Deze is gratis op te halen bij het Zandvoorts Museum.

Contact

Centrum, Zandvoort