Zandvoort Beach for Amsterdam

Tentoonstelling Max door Toon

  • Begin: 12 augustus 2022, 11:00
  • Eind: 9 oktober 2022, 17:00

Het Zandvoorts museum pakt uit met een serie cartoons van Toon van Driel, de cartoonist van de Knudde strip. Max Verstappen maakt namelijk ook deel uit van de Knudde strip. De cartoons passen goed bij de sfeer van de Formule 1 en de autosport.


Toon vertelt enthousiast hoe hij op het idee is gekomen om Max toe te voegen aan de knudde strip: ”Het ging een tijdje goed met mijn gezondheid totdat Max besloot in de F1 te gaan racen en de manier waarop bezorgde me hartkloppingen. Het was elke race raak. Als zijn teamgenoten en collega’s het ook niet meer wisten waar ze het zoeken moesten, heb je het over een uitzonderlijk talent. Kan je daar grappen over maken hoor ik je denken?”


Hij glimlacht en vervolgt: “Hij had een tijdje lang niet eens een rijbewijs! Ik kan er nog 20 pagina’s aan wijden hoe Max de gevestigde op een hoop gooide, maar toen hij onder immense druk voor een uitverkocht huis Zandvoort won, kwam ik pennen tekort om het te verslaan.


Die creatieve explosie naar het wereldkampioenschap laat ik jullie graag zien in het Zandvoorts museum van 12 augustus tot 9 oktober. Het is te gek om los te rijden! Geloof maar dat ik het eervolle opdracht vind. Kom je ook? Gezellig!”


Kijk voor meer informatie op www.zandvoortsmuseum.nl


Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11.00 uur – 17.00 uur


Entreeprijs

Entree € 5,00 (kinderen t/m 18 jaar gratis)

Combinatieticket Zandvoorts Museum & Raadhuis € 6,50

Zandvoortpas/Haarlempas € 2,50 Entree

Museumkaartkaarthouders gratis

Contact

Swaluëstraat 1, 2042KA Zandvoort