Zandvoort Beach for Amsterdam

Car art festival

1 juli t/m 9 oktober


Kunstroute en exposities in het Raadhuis en Zandvoorts Museum


In aanloop naar, tijdens en na het Formule 1 raceweekend vindt er langs de boulevard en in het Zandvoorts Museum weer de Zandvoortse editie van het Car Art Festival plaats. CAR ART draait om kunst rond auto’s en bestaat ook dit jaar weer uit een beeldenroute en een tentoonstelling in het Zandvoorts Museum en het Raadhuis. De beeldenroute zal zich concentreren op en rond het Fenemaplein dat fraai en kleurrijk kan worden uitgelicht en uitkijkt op zee.


CAR ART in het Zandvoorts museum, 1 juli t/m 9 oktober

In het Zandvoorts museum bijt CAR Art vanaf 1 juli de spits af met het imposante werk van het Zandvoortse kunstenaarsduo Karina Tan en Sunny Neeter, de 20 auto-aquarellen van Gonny Stuut en de “wagentjes" van Carola Mokveld. Vanaf 12 augustus komt hier het gedetailleerde uit rubber gemaakte werk van Louise Hessel bij en de Art Cars van Jack Vreeke. Kom en laat je inspireren door deze geweldige combinatie van auto’s en kunst.


CAR ART in het Raadhuis, 12 augustus t/m 9 oktober

Voor de tweede keer strijkt CAR ART neer in het Raadhuis in Zandvoort. In twee zalen en de centrale hal wordt het werk getoond van meer dan 10 autokunstenaars uit alle uithoeken van Nederland en uit België. De auto wordt in al haar facetten ontleed: letterlijk uit elkaar gehaald in meer dan 200 tekeningen. Autobanden dienen als bustier en een gastank is de buik van een uit staal gemaakte vogel. Alles is mogelijk met het voertuig als uitgangspunt.


CAR ART buiten op het Fenemaplein/Boulevard, 12 augustus t/m 4 september

CAR ART gebruikt de auto als vehikel van kunst. Soms als expositieruimte, soms als sokkel, soms worden auto’s drastisch omgebouwd tot abstracte kunstobjecten. Iedereen is welkom nieuwe ervaringen op te doen en zich te laten inspireren door de kunst en beeldende hoogstandjes van CAR ART op het Fenemaplein.


Praktische informatie 

Openingstijden en prijzen

De kunstroute is iedere dag vrij toegankelijk.


Openingstijden Zandvoorts Museum

Van woensdag tot en met zondag van 11.00 uur - 17.00 uur.


Openingstijden Raadhuis

Op vrijdag, zaterdag en zondag van 12.30 uur – 16.30 uur.

Een combinatieticket van € 6,50 biedt toegang tot het Raadhuis en tot het Zandvoorts Museum.

Contact

Raadhuis
Zandvoort
Plan je route