Top 10 voor kinderen

Kom naar Zandvoort met het hele gezin en geef je kinderen de vakantie van hun leven. Wij zochten alvast de leukste activiteiten voor je uit.

Kijk ook op Zandvoort met kinderen voor tips 


Gratis e-book 'Met kinderen naar Zandvoort: de leukste tips', inclusief 5 kleurplaten en leuke spelletjes.Hierna houden we je maandelijks op de hoogte van de leukste activiteiten en ontwikkelingen.

Het strand van Zandvoort

Op het Zandvoortse strand kun je je urenlang vermaken. Zwemmen, voetballen, een zandkasteel bouwen, schelpen zoeken, SUPpen of surfen, you name it! Zelfs als de zon niet schijnt is het een ideale speelplek.

Lees meer

Banjeren door de duinen

Of je nu voor Nationaal Park Zuid-Kennemerland kiest of de Amsterdamse Waterleidingduinen: je waant je er midden op de savanne. Zandvoort ligt ingeklemd tussen twee fantastische natuurgebieden waar het voor kinderen een grote ontdekkingstocht is. Er zijn herten in overvloed, oerrunderen en Konikpaarden. En het leuke is dat je in de Waterleidingduinen ook van de paden af mag. Een geweldige ontdekkingstocht waarbij je zeker meerdere herten tegenkomt en misschien wel een van de vele bunkers ontdekt.

Lees meer

Bezoek Speeltuin Groenendaal

Speeltuin Groenendaal is een begrip in de omgeving van Zandvoort. Al ruim 100 jaar komen kinderen hier om zich volledig uit te leven op de verschillende speeltoestellen. Natuurlijk zijn die in de loop der jaren vernieuwd en vervangen, zodat iedereen veilig kan spelen. Ontdek de nostalgische speeltuin, een scooterbaan, klimrekken, een familieschommel, een waterbaan, een minitrein op echte rails en nog veel meer. Speeltuin Groenendaal is een avontuurlijke speeltuin voor kinderen van alle leeftijden, maar in het bijzonder voor een leeftijd doelgroep tot 10 jaar. Voor de jongsten is er een kleiner klimtoestel, zodat ze rustig kunnen spelen.

Lees meer

Jutters Mu-ZEE-um

In het Jutters Mu-ZEE-um worden alle schatten bewaard die op het strand van Zandvoort zijn gevonden. Van een mammoettand tot flessenpost en van een stukje van een ruimteraket tot een heleboel schoenen. Er is ook een aquarium met dieren die in de Noordzee leven.

Lees meer

Pannenkoeken eten

Waar zijn kinderen gek op? Pannenkoeken! In Zandvoort zijn twee restaurants waar je een heerlijke pannenkoek kunt eten. Bij De Zeerover stap je een echt piratenschip binnen, Pannenkoekenhuis Dune aan de Duinrand is lekker knus en heeft een heerlijk buitenterras.

Lees meer

Het Geheim van Zandvoort

Wil je een leuke wandeling én speurtocht in 1 maken? Probeer dan Het Geheim van Zandvoort op te lossen. Tijdens deze superleuke kunst- en cultuurroute door Zandvoort, beantwoorden jij en jouw kinderen verschillende vragen om het geheim van Kareltje op te lossen. En lever jij jullie ingevulde antwoordformulier in bij het Zandvoorts Museum, dan krijgen jullie ook een leuke presentje.

Lees meer

Center Parcs Park Zandvoort

Weer of geen weer, in Center Parcs Park Zandvoort is het altijd subtropisch. Kom zwemmen, bowlen, mini-golfen (zowel binnen als buiten), tennissen en squashen, dieren aaien in de kinderboerderij of spelen bij een van de vele speeltuintjes. Er wordt ook nog eens van alles georganiseerd.

Lees meer

Bezoek de grootste speeltuin van Europa

Nog zo'n leuke speeltuin. En wat voor één! Linnaeushof, de grootste speeltuin van Europa, ligt op nog geen 20 minuten rijden van Zandvoort. Met ruim 350 speeltoestellen en attracties en het pas geopende klimparcours, ben je de hele dag zoet. En je weet zeker dat je kinderen 's avonds lekker slapen. Een dagje Linnaeushof is het ideale uitje met kinderen vanuit Zandvoort.

Lees meer

Spelen bij Qurios Zandvoort

Het hagelnieuwe vakantiepark Qurios Zandvoort heeft behalve schitterende unieke vakantiehuizen ook een superleuke speeltuin, waarin je verschillende elementen van Zandvoort terug vindt. Behalve natuurlijk het zand waarin je kunt spelen, kun je aan ed slag met de waterbaan en spelen in een supergaaf houten hert.

Lees meer

Leer alles over de natuur in het bezoekerscentrum

Aan de noordkant van Zandvoort bevindt zich het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het unieke gebied is het thuis van verschillende te gekke beesten. Want behalve (natuurlijk) vossen en herten, vind je hier ook Konikpaarden en zelfs Wisenten! En omdat je alleen met bepaalde excursies naar de Wisenten kunt, kun je een opgezet exemplaar in het bezoekerscentrum bewonderen! Daarnaast kun je ook de andere dieren uit het gebied hier zien en kun je alles over hun en hun leefgebied leren.

Lees meer