10 x tips

Je kunt met een gerust hart zeggen dat Zandvoort gevarieerd is. Oud en nieuw, authentiek en modern, natuur en racen: Zandvoort heeft het allemaal. Daarmee is het aanbod ook erg gevarieerd en kun je door de korrels het strand soms niet meer zien. De leukste activiteiten met kinderen, de mooiste overnachtingen, de gezelligste restaurants: we hebben tal van leuke tips voor je om jouw trip naar Zandvoort van zoveel mogelijk fun te voorzien. We hebben de 10 leukste tiplijstjes voor je verzameld.

Top 10 mooiste accommodaties

Slapen in een racehuisje met uitzicht op het circuit, wakker worden door de golven in de branding en overnachten in een authentiek vissershuis. Of je nu met zijn tweeën er even tussen uit wilt of op 'staycation' wilt met het hele gezin, in Zandvoort vind je jouw verblijf. We geven je alvast 10 tips, van luxe camping tot authentiek appartement.

Lees meer

Top 10 leukste strandpaviljoens

Een stadsstrand klinkt heel leuk, maar er gaat natuurlijk niets boven het relaxen bij een strandpaviljoen met een uitzicht over de uitgestrekte zee. Van luxe loungen met tapas tot ouderwets kibbeling eten op een knus terras, ieder paviljoen heeft zijn eigen charme en uitstraling. Met ruim 30 strandpaviljoens op het textielstrand en 5 paviljoens op het naaktstrand is er keuze te over. We hebben een kleine selectie in willekeurige volgorde voor je gemaakt. Behalve deze 10 paviljoens, staan er nog ruim 20 strandpaviljoens op het Zandvoortse strand. Neem eens een kijkje en kies jouw favoriet!

Lees meer

Top 5 lekkerste restaurants in het dorp

Na een dag op het strand of in de Zandvoortse natuur, heb je een behoorlijke eetlust opgewekt. Gelukkig heeft het dorp legio lekkere restaurants, dus voor ieder wat wils. Van heerlijk Thais tot watertandende sushi en van authentiek Italiaanse pizza tot oerhollandse pannenkoeken. En alles er tussen in natuurlijk. Houd er wel rekening mee dat je in deze tijd een tafeltje moet reserveren en dat je alleen met jouw huishouden aan een tafel kunt zitten. Ben je net te laat met reserveren? Niet getreurd: veel restaurants hebben ook een take away mogelijkheid. We geven je in ieder geval alvast graag een paar suggesties.

Lees meer

Top 5 leukste activiteiten op 1,5 meter

Op het strand kun je je natuurlijk urenlang vermaken. Heerlijk bakken in de zon en even een ijsje halen bij een van de 35 strandpaviljoens. Zandkastelen bouwen en een frisse duik in zee nemen. En allemaal op 1,5 meter afstand, want het strand is ruim 9 kilometer lang. Alle ruimte dus. Maar tijdens jouw vakantie in Zandvoort wil je ook wel graag iets doen. Wij hebben daarom voor jouw onze favoriete activiteiten op 1,5 meter verzameld.

Lees meer

Top 5 niet te missen winkels

Zandvoort heeft charmante, knusse winkelstraatjes om even lekker te shoppen. Geen grote winkelketens, maar kleinere, hippe boetiekjes en ambachtelijke speciaalzaken. Van kledingwinkels tot racememorabilia. Wij zetten de leukste winkeltjes voor je op een rijtje:

Lees meer

Top 5 barbecueën aan zee

Het seizoen van spiesjes, sausjes en buiten eten tot het donker wordt is hier! Barbecueën is natuurlijk nergens leuker dan aan het strand. Dat kan met eigen barbecue op de daarvoor aangewezen plekken op het zuidstrand, maar misschien nog wel fijner is het om achterover te leunen terwijl iemand anders het beste gegrilde zomereten voor je uit het vuur haalt. Schuif lekker aan voor een barbecue bij deze vijf Zandvoortse strandpaviljoens:

Lees meer

Top 10 met kinderen

Wie heeft er nog een verre vliegvakantie nodig als je ook naar Zandvoort kunt? Oké, een tropisch eiland is natuurlijk lekker, maar ook aan de Noordzee kun je je de hele vakantie fantastisch vermaken. Zeker met kinderen! Kom naar Zandvoort met het hele gezin en geef je kinderen de vakantie van hun leven. Wij zochten alvast de vijf leukste activiteiten voor je uit.

Lees meer

Top 5 lekkerste Zandvoortse specialiteiten

Zomer = (zon), zee, Zandvoort. En als je er toch bent, wil je natuurlijk lekker eten. Daar helpen we je graag een handje bij. Want die zon kunnen we niet garanderen, maar een goedgevulde maag wel! Daarom hier de vijf lekkerste Zandvoortse specialiteiten op een rijtje.

Lees meer

Spot the Zandvoortse Big Five

Zandvoort is omringd door kilometers aan schitterende en unieke natuur. Bezoek de Amsterdamse Waterleidingduinen of Nationaal Park Zuid-Kennemerland en ontmoet onze vijf wilde helden tijdens een prachtige wandeling of heerlijke fietstocht.

Lees meer

Top 5 Dagtrips vanuit Zandvoort

Voeten in het zand, heerlijk bakken in de zon, dineren met uitzicht op zee en de volgende ochtend wakker worden met het ruisen van de zee op de achtergrond: Zandvoort is een heerlijke plek voor een korte ‘get-away’. Maar door de ligging is Zandvoort ook de perfecte uitvalsbasis voor een dagtrip naar de omgeving! Want de nabijheid van steden als Haarlem, Amsterdam en zelfs Alkmaar maken een dagtrip ernaartoe wel erg makkelijk. En ook de ligging van Zandvoort tussen twee unieke natuurgebieden kan voor aangename afwisseling op een stranddag zorgen. Wij hebben voor jou onze Top 5 Dagtrips in de omgeving van Zandvoort op een rijtje gezet.

Lees meer