Zandvoort Beach for Amsterdam

Dutch Grand Prix

Op zondag 25 augustus 2024 is het CM.com Circuit Zandvoort gastheer voor de vierde editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Wat een feest was het vorig jaar! Onder toeziend oog van de wereld reed Max Verstappen naar de overwinning op het historische circuit in de duinen van Zandvoort. Zal Verstappen zijn overwinning herhalen, of winnen Hamilton, Russell of Norris in augustus 2024? Een evenement waar autosportliefhebbers bij moeten zijn!


Hoogtepunten 2023


Tickets

Helaas is de periode om je aan te melden voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2024 verlopen. Wil je toch nog kans maken op tickets voor deze editie? Schrijf je dan in voor het ticket alert en ontvang een melding zodra de kaartverkoop voor de race van 2025 van start gaat! Daarnaast kun je ook een kijkje nemen op het resell platform. Hier kunnen tickethouders hun gekochte tickets direct aanbieden aan andere racefans, zowel in Nederland als daarbuiten.


538 Dutch Grand Prix Village

Wil je verblijven in het hart van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix? Dan is de Official 538 Dutch Grand Prix Village dé plek voor de ultieme Formule 1-beleving. Kom kamperen pal naast het circuit en ervaar het spektakel van heel dichtbij. Geniet van diverse activiteiten en entertainment op de camping. Laat je verwennen met heerlijke hapjes en drankjes op het gezellige horecaplein voor de ultieme Formule 1-ervaring.


F1 Zandvoort - Spektakel aan de kust

De Grand Prix van Nederland staat garant voor spektakel. Het circuit staat bekend om zijn glooiende baan door de Zandvoortse duinen. De Tarzanbocht direct na de start, de scherpe Hugenholtzbocht, het onoverzichtelijke Scheivlak en de snelle Arie Luyendykbocht vergen het uiterste van de coureurs. Bovendien maakt de smalle breedte van de baan spannende inhaalmanoeuvres mogelijk. Zowel Lewis Hamilton als onze 'eigen' Max Verstappen zijn enthousiast over het circuit en kijken ernaar uit om in 2024 weer tegen elkaar te racen tijdens de Grand Prix van Nederland in Zandvoort.


Sea of orange

De kijkcijfers blijven maar stijgen en Nederlandse racefans reizen de hele wereld over om Max Verstappen in actie te zien. Het succes van Verstappen in de Formule 1 heeft van velen in Nederland gepassioneerde racefans gemaakt! Naast het team van Red Bull Racing komen ook grote raceteams zoals Ferrari en Mercedes, met wereldkampioenen zoals Vettel en Hamilton, naar Zandvoort. Met ronkende motoren, gierende banden en duizenden enthousiaste racefans op de tribunes in Nederland, is het een droom die uitkomt voor de Nederlandse racefans!


Side events programma: Aftermovie Zandvoort Racefestival 2023


Zandvoort Racefestival is hét side events programma van de Dutch Grand Prix. Vanaf 9 augustus, begint het programma en worden er activiteiten voor het hele gezin aangeboden. Alles om al helemaal in de racesfeer te komen. Heb je geen kaartjes voor de Dutch Grand Prix, maar wil je de race wel samen bekijken? Bezoek dan één van de gezellige cafés in het dorp of bekijk de Formule 1 race is een van de strandpaviljoens. Het complete programma vind je hier. Voor de laatste updates volg je @visitzandvoort op Instagram en Facebook.


We are here to stay

Het is officieel: ook in 2024 en 2025 komt de koningsklasse van de wereldwijde autosport weer naar Zandvoort. Het contract met de Formule 1 wordt met 2 jaar verlengd.


Jan Lammers, sportief directeur: “Wij kijken uit naar de komende edities. Met geweldige races waarin de Nederlandse fans nu kunnen genieten van maar liefst twee Nederlandse coureurs.”Circuit Zandvoort

CM.com Circuit Zandvoort staat bekend als een echt ‘Old School’-circuit, met snelle, glooiende en uitdagende bochten gevormd door de natuurlijke duinen. Met een circuitlengte van 4,3 kilometer is het een van de kortere circuits op de F1-kalender: bijna nergens anders racen coureurs zo vaak aan de racefans voorbij! Door de korte pitstraat behoort een 3-stops strategie tot de mogelijkheden. Spektakel gegarandeerd. Het circuit wordt ook wel de Zandvoortse racepiste genoemd door haar unieke ligging. Met het strand vlakbij en een droomparcours in de Zandvoortse duinen, is het een feest voor elke racefan om een bezoek te brengen aan CM.com Circuit Zandvoort.


Historie

De relatie tussen Zandvoort en de autosport brengt ons terug naar het eind van de jaren ’30, toen liefhebbers van de racerij besloten om een wedstrijd te organiseren in Zandvoort. De race in 1939 werd verreden op een tijdelijk stratencircuit. Na een groot succes werd besloten een permanent circuit aan te leggen. De eerste race op dat circuit werd verreden op 7 augustus 1948, gewonnen door de Thaise prins Bira. Vanaf 1952 was Zandvoort onderdeel van de Formule 1-kalender.


In de jaren ’70 onderging het circuit een aantal aanpassingen, waarbij ook nieuwe veiligheidsvoorzieningen werden getroffen. De laatste F1 Grand Prix vond plaats in 1985, toen Niki Lauda zijn McLaren als eerste over de finish duwde. Door de komst van een nieuw bungalowpark werd besloten om het circuit in 1988 in te korten naar een interim circuit. In 1999 werd het circuittraject uitgebreid naar een volwaardige GP-lengte van 4,3 kilometer. Voor de F1 Dutch Grand Prix is het circuit op een aantal punten aangepast, maar het unieke karakter onaangetast.


Specificaties

Lengte circuit: 4,3 km

Bochten: 14

Max. Snelheid: 305 km/h


Helden op het circuit

De lijst met Formule 1 legendes die hun races hebben gereden op CM.com Circuit Zandvoort is indrukwekkend lang. Een van de meest legendarische races vond plaats in 1985, toen Niki Lauda vanaf de 10e plaats moest starten maar zich uiteindelijk naar de overwinning wist te vechten. Op het podium stond hij naast twee andere autosporticonen: Alain Prost en Ayrton Senna. Deze overwinning op Zandvoort was tevens de laatste Grand Prix-overwinning in de carrière van Niki Lauda. Van het huidige Formule 1-startveld anno 2019 heeft een groot aantal coureurs successen behaald op Zandvoort in de Formule 3. Onder andere Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en ook Max Verstappen weten hoe het is om op Zandvoort te winnen.