Zandvoort Beach for Amsterdam

Pride at the beach

De wereldberoemde Pride Amsterdam maakt voor het derde opeenvolgende jaar een uitstapje naar de ‘Beach for Amsterdam’. Zandvoort is er trots op dat Pride at the Beach ook in 2019 is toegevoegd aan de officiële Pride Amsterdam Festival Agenda. Van maandag 29 juli tot en met woensdag 31 juli wordt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt, gevierd met een geweldig programma voor de LHBTI- en heterogemeenschap. En dat alles met uitzicht op zee natuurlijk.Remember the past, create the future

Voor Pride at the Beach wordt aangesloten op het thema van Pride Amsterdam ‘Remember the Past, create the future’. Dit jaar herdenken we de Stonewall-rellen, die 50 jaar geleden in New York uitbraken en die een scheidslijn vormen in de geschiedenis van de LHBT-beweging. Een jaar later, in 1970, werd in New York de eerste Pride Parade ter wereld gehouden.


Voor Pride at the Beach 2019 staan de parade en vele andere activiteiten gepland. Vanwege de directe treinverbinding met de hoofdstad start deze op het Zandvoortse Stationsplein om vervolgens via de boulevard naar het openingsfeest in het centrum van Zandvoort aan Zee te trekken. Dit betekent de start van drie dagen activiteiten en festiviteiten waarbij de LHBTI-gemeenschap, vrijheid en helden centraal staan.


Het complete programma vind je hier en op de Facebook pagina van Pride at the Beach