Zandvoort Beach for Amsterdam

Wandelingen met gids


Hoewel je het gebied rondom Zandvoort prima alleen op pad kunt, is er ook ongelooflijk veel te vertellen. Verhalen en weetjes over de natuur, de dieren en de geschiedenis. Wil je dar meer over weten, boek dan een wandeling met een gids. In sommige gevallen kun je aansluiten bij de gids, in andere gevallen moet je zelf een aanvraag doen.

Bunkerwandeling

In de Waterleidingduinen liggen ruim 400 bunkers verscholen. Ieder met een eigen verhaal en vroegere functie. Tijdens de bunkerwandeling vertelt de gids je meer over een aantal van deze bunkers. Hij kan je ook precies vertellen welk bunkers je nog altijd kunt bezoeken. Houd er rekening mee dat je van de paden af gaat en de wandeling niet geschikt is voor kinderwagens en mensen die slecht ter been zijn.

Vraag informatie aan

Sloppieswandeling

De Zandvoortse sloppies zijn overblijfselen uit de tijd dat Zandvoort nog een vissersdorp was. Langs de smalle steegjes, de sloppies, woonden hele vissersfamilies: vader, moeder, kinderen en grootouders. Tijdens deze wandeling van het Zandvoorts museum neemt de gids je mee door de straatjes in het Zandvoortse centrum. Hij staat daarbij regelmatig stil bij verschillende huizen, om de vissershistorie te laten herleven.

Naar het Zandvoorts Museum

Beach Clean Up

Jaarlijks spoelen er grote hoeveelheden plastic. aan op het Zandvoortse strand. Juttersgeluk organiseert beach clean ups voor groepen, waarbij je al wandelend het strand opruimt. Juttersgeluk sorteert vervolgens het gejutte plastic en upcycled dit tot nieuwe producten. Ook erg leuk als teambuilding activiteit

Meer over de beach clean up

Wildpluk wandeling

De wildpluk wandeling is een wandeling en workshop in 1. Tijdens deze wandeling ga je op zoek naar culinaire hoogstandjes uit de duinen, die elke maand weer wisselend zijn. Je plukt verschillende ingrediënten voor de lekkerste gerechten. Bloesemsiroop, hinder-groene pesto met focaccia, onkruiden-naan en vlierbloesemchampagne staan dit voorjaar op het menu. De (eerste) verwerking vindt direct plaats en je krijgt wildpluk-uitleg, de benodigdheden en het recept mee naar huis.

Meer informatie

Strandjutwandeling

Het strand is een bron van schatten, wachtend om gevonden te worden. Soms schatten van economische waarde, maar vaker van ecologische waarde. Bram Molenaar, de Klimaat Piraat, is dé expert als het gaat over het strand en het leven op het strand. Tijdens de wandeling vertelt hij je alles over wat jullie maar tegen komen. Op het strand, in de branding of op de boulevard.

Meer informatie

Duinpieperpadtour

Struin met een gids over de duintoppen op zoek naar de authentieke duinpieperlandjes. In de Noordduinen, grenzend aan Nationaal Park Zuid Kennemerland, zwerven nog veel verhalen over (pieper)boeren, jutters en piraten. En laten dat nou precies de thema’s zijn waar Bram, de klimaat piraat, het allermeest over weet. Bram kent iedere duintop op zijn duimpje, simpelweg, omdat hij hier al sinds zijn 6e jaar rondloopt. Samen wandelen jullie tijdens een 2,5 uur durende duinreis richting op de verstopte duinpieperlandjes waar een aantal ras-Zandvoorters jaarlijks hun 'gouwe' oogst telen. Onderweg krijg je allerlei informatie over de lokale flora + fauna in alle seizoenen. Ook hoor je de meest ludieke verhalen over de Zandvoorters en hun boeren/jutters verleden

Meer over de wandeling