Zandvoort Beach for Amsterdam

Amsterdam 

Onze hoofdstad is in slechts 30 minuten met een directe treinverbinding een bezoek waard. Van de rust en ruimte aan de kust naar de energie en dynamiek van de grote stad. Amsterdam staat bekend om het artistieke erfgoed, het uitgebreide grachtennetwerk en de smalle gevelhuizen. Er is zoveel te zien en te doen. Bezoek indrukwekkende concerten in bijzondere theaters, proef spannende gerechten in de beste restaurants of bekijk spectaculaire tentoonstellingen in wereldberoemde musea. Je komt ogen en oren te kort in de hoofdstad. Doe je het liefst iets actiefs, cultureels, culinairs of wellicht een combinatie? Eigenlijk kun je wel een hele week vullen met het bezoeken van highlights in Amsterdam. Het is dus vooral keuzes maken tijdens je bezoek aan Amsterdam.


De absolute 'must sees': het Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Anne Frankhuis en de Hermitage Amsterdam; de knusse wijk Jordaan met curiosawinkeltjes, het volkse centrum en het rijke Oud-Zuid met statige herenhuizen. De 'must do’s'? Een rondvaart maken over de grachten, fietsend de stad verkennen en tussendoor een terrasje pikken op de gracht. Did it, done it, already got a t-shirt? Dan is er nog plenty more… Even de rust opzoeken in het Vondelpark; het domein van joggers, zonaanbidders, rosé drinkers, voetballers, skaters en performers. Hip and happening is het park en gebied rondom het Westergasterrein en het kunstzinnige Amsterdam Noord. Het Oosterpark is op een warme zomerdag een trekpleister voor families met grote picknickmanden.


Doe zoals elke Amsterdammer: spring op de fiets, peddel over de grachten, pak een terrasje, bezoek een festival en beleef het liberale karakter van de stad. Het maakt hier weinig uit welke huidskleur, geloof of seksuele voorkeur je hebt. En naast de rijke historie en het culturele aanbod, is dat nu precies wat Amsterdam zo geliefd maakt.


Op de e-scooter naar Amsterdam
Wil je echt niets van de omgeving missen en ben je wel in voor een toertje? Ga dan op de elektrische deelscooter naar Amsterdam. Er zijn 7 servicepunten in Zandvoort, dus er is altijd wel een deelscooter in de buurt. Vanuit Amsterdam kun je natuurlijk ook op de e-scooter naar Zandvoort komen. Meer informatie vind je hier