Zandvoort Beach for Amsterdam

Amsterdam Beach 

Amsterdam Beach is voor de bezoeker van Amsterdam een heerlijk dagje weg uit de drukte van de stad. Dit gebied omvat de hele kuststrook van Zandvoort tot IJmuiden. Zandvoort heeft daarin de unieke positie dat het als enige te bereiken is met een directe treinverbinding vanuit Amsterdam. In slechts een half uurtje sta je met je voeten in het zand en kijk je uit over de prachtige zee. Hier krijg je het ultieme vakantiegevoel! Daarmee is Zandvoort met zijn levendige boulevard, hippe strandtenten en gezellige dorpskern echt de achtertuin van onze hoofdstad. Het is de badplaats waar Keizerin Sissi 130 jaar geleden ook al graag kwam.

Een dagje naar het strand van Amsterdam

In Zandvoort zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Voor jong en oud, op avontuur of in de natuur en voor actief of ontspannen. Maak bijvoorbeeld een heerlijke wandeling over het strand. Ga voor een echt avondje uit en strijk neer bij een van de vele restaurants in Zandvoort en waag een gokje bij het Holland Casino. Of ervaar de snelheid van een echte race coureur, leer slippen als een baas of doe een wedstrijdje slalom.

Bekijk alle strandtenten

Relaxen op het strand of in de natuur

Relaxed op een strandbedje liggen met een cocktail in je hand of juist actief surfen of SUPpen op zee. Lekker rondstruinen door het pittoreske dorpje en je laten verrassen door de kleine steegjes, authentieke winkeltjes en oude vissershuisjes. Pak een terrasje want er is reuring genoeg. Zoek je juist iets meer rust? Zandvoort ligt ingesloten tussen twee prachtige natuurgebieden met een variatie aan planten en dieren. Wandel of huur een fiets om op ontdekkingstocht te gaan en kom oog in oog te staan met een wisent, Konikpaard of damhert. Hou je juist meer van spanning? Zandvoort dankt haar faam ook aan het racecircuit dat in 1948 werd aangelegd. Vanaf het strand hoef je alleen maar de straat over te steken om een kijkje te nemen bij dit beroemde circuit. Sluit de dag af met diner in een hippe strandtent of met kibbeling bij een van de viskarren.

Activiteiten zien en doen

Voor wie even een break wil van het strand en de winkels. Er zijn verschillende musea met ieder hun eigen, unieke verhaal. Het Zandvoorts Museum is hét centrum voor de geschiedenis in Zandvoort en beheert het erfgoed van de gemeente. Het Jutters-mu-ZEE-um laat zien wat strandjutters allemaal vinden tijdens hun tocht op het strand. Het HDMZ is een plek waar ook hedendaagse kunst te bewonderen is. Daarnaast vind je buiten in de natuur nog sporen van de Tweede Wereldoorlog, zoals bunkers en monumenten en staat er door heel Zandvoort een beeldenroute die gratis te bewonderen is.

Bezienswaardigheden bekijken

Winkelen

Wie aan Zandvoort denkt, denkt meteen aan het strand. Maar in Zandvoort heb je ook vele gezellige winkelstraatjes! Ideaal om na een dagje strand nog even door het charmante centrum te slenteren en een kijkje te nemen bij de authentieke winkeltjes. In het hoogseizoen zijn alle winkels 7 dagen per week geopend van vroeg tot laat. Ontdek ook de oude sloppies en andere oude gebouwen in het centrum, zoals het Raadhuis van Zandvoort.

Winkeloverzicht bekijken

Het enige strand met een Circuit

Je kan er echt niet omheen, met een historie die ruim 70 jaar teruggaat en de Formule 1 die terugkeert in 2021. Met jaarlijks tientallen evenementen zoals de Historische Grand Prix en de Masters of Formula 3 is het Circuit van Zandvoort een begrip over de hele wereld. Het internationale circuit ligt ook nog eens pal aan zee. Je staat binnen enkele minuten van het mulle strand met je voeten op het zinderende asfalt.

Circuit bekijken

Amsterdam Beach Hotel

Op honderd meter van het strand, bevindt zich het sfeervolle Amsterdam Beach Hotel. Verblijf hier in een van de luxe en stijlvolle hotelkamers. Start hier je dag met een kopje koffie en een lekker ontbijtje op het terras of binnen in de hotellounge. In de avond kun je in de bar genieten van lekkere hapjes onder het genot van een glas wijn of een Gin-Tonic. Het Amsterdam Beach Hotel bevindt zich midden in het centrum van Zandvoort.

Accomodaties bekijken