Zandvoort Beach for Amsterdam

Boulevard van Zandvoort

Met aan de ene kant het lange zandstrand met haar mooie branding en gezellige strandpaviljoens en aan de andere kant het bruisende centrum, de duinen en Circuit Zandvoort, vormt de boulevard van Zandvoort een grens tussen land en zee. Een zes kilometer lange grens waarop van alles te zien en beleven valt!


Wandelen over de boulevard

De boulevard van Zandvoort is meer dan 5 kilometer lang, ideaal voor een fijne wandeling met een prachtig uitzicht over zee en snuif de frisse zilte lucht op. Of neem plaats op een bankje en geniet samen van een romantische zonsondergang, voor de smulpaap staan er diverse viskarren waar je terecht kunt voor een lekkere haring of kibbeling!


Fietsen over de boulevard

Haren in de wind en de frisse zilte zeelucht in de neus, dat is fietsen langs de kust van Zandvoort! Parallel aan de boulevard vind je een fietspad van waar je het strand en de zee kunt zien. Ten noorden van dit fietspad fiets je het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in, in het zuiden rijd je door de duinen naar Noordwijk aan Zee.  


Fitness op de boulevard

Op de boulevard van Zandvoort kun je naast wandelen ook aan je conditie werken. In de duinreep staan zes fitnesstoestellen die niet alleen voor de geoefende sporter, maar ook voor de beginner toegankelijk zijn. Zo kan iedereen genieten van de unieke ervaring om met een prachtig uitzicht op strand en zee te werken aan de gezondheid.


Parkeren op de boulevard

Op de boulevard van Zandvoort vind je honderden parkeerplaatsen. Gemakkelijk als je een dagje naar het strand wilt! Op de boulevard geldt betaald parkeren tussen 10.00 en 20.00 uur. Het tarief: minimale inworp: € 1,-, uurtarief: € 2,50 in de zomer en € 1,- in de winter, dagkaart (10 uur): € 15,00 in de zomer en € 6,- in de winter.


Vis op de boulevard

Het beeld van de Zandvoortse boulevard is niet compleet zonder haar visventers. Bij deze viskarren, zoals ze in de volksmond genoemd worden, kun je terecht voor een lekkere versnapering uit zee. Haring krijg je hier vers van het mes en de kibbeling is er heerlijk gekruid. Eet smakelijk!