Zandvoort Beach for Amsterdam

Contactloos betalen in het OV

Mensen die af en toe met het openbaar vervoer reizen kunnen tegenwoordig met hun bankpas of mobiele telefoon betalen.

Heb je contact contactloos betalen ingesteld op jouw bankpas, creditcard, smartwatch of op jouw smartphone, dan kun je die gebruiken om in te checken bij het OV. Zeker voor toeristen is dit een welkome ontwikkeling. De aanschaf en het reizen met een OV kaart is ten slotte niet altijd even makkelijk.Voor wie is OVpay bedacht?

Contactloos betalen in het OV, OVpay, is vooral bedoeld voor mensen die af en toe tweede klas zonder korting met het openbaar vervoer reizen. Je kunt dus zowel voor de trein als voor de bus van en naar Zandvoort contactloos betalen. Je hoeft geen los kaartje te kopen opf een OV chipkaart te kopen en op te laden. Als je nu incheckt met jouw contactloze betaalpas, wordt het bedrag automatisch van jouw rekening afgeschreven. Zeker voor toeristen is dit een ideale oplossing.


Hoe werkt OVpay?

Het werkt hetzelfde als contactloos betalen in de supermarkt. Om in te checken houd je jouw betaalpas, creditcard, smartwatch of smartphone tegen de kaartlezer of het poortje. Hoor je een bliep, dan ben je ingecheckt. Daarvoor moet je natuurlijk wel contcatloos betalen hebben ingeschakeld. Om uit te checken doe je precies hetzelfde. Zorg er wel voor dat je jouw betaalpas uit je portemonnee hebt gehaald, zodat het bedrag maar 1 keer afgeschreven wordt en je zeker weet van welke pas het afgeschreven is. Alle reiskosten die je op 1 dag maakt, worden de volgende dag van je rekening afgeschreven.


Is iedere bankpas geschikt?

Alle grote banken doen mee en je kunt ook reizen met de contactloze creditcard van Mastercard of Visa. Ook met een mobiele telefoon die gekoppeld is aan een van de genoemde betaalpassen kun je betalen. Dus ook met Apple Pay en Google Wallet. Verder kan er gereisd worden met buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, Visa, Mastercard of V pay.


Welke vervoerders doen mee?

NS, Arriva, Qbuzz en Transdev


Meer infomatie over OV Pay vind je op www.ovpay.nl