Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsen naar Zandvoort

Zandvoort heeft een groot netwerk aan brede fietspaden in de omgeving en is daarom heel goed op de fiets bereikbaar. Wil je mooie en afwisselende routes fietsen dan ben je hier aan het juiste adres. Zowel vanuit het noorden, zuiden als oosten fiets je door afwisselend landschap naar de badplaats. Huur eens een fiets tijdens je bezoek aan Zandvoort want binnen een straal van 40 kilometer kun je echt alle kanten op!


Geniet van het strand, duinen, bossen en meertjes op de route door Nationaal Park Zuid-Kennemerland via IJmuiden en Haarlem. Een oase van rust waar je zo maar oog in oog kan komen met een Schotse hooglander, Konikspaard of Wisent. Via Aalsmeer en Buitenkaag fiets je langs de grenzen van de Haarlemmermeerpolder. Bekijk de rijkdom en buitenhuizen via Santpoort, Aerdenhout en Heemskerk. In plaats van luieren op het strand tijdens hete zomerdagen kun je ook de schaduw opzoeken van de bossen rondom Zandvoort.


Stop even bij de Amsterdamse Waterleidingduinen om de grote groep damherten te bewonderen.


Ontdek de cultuur en Werelderfgoed in de omgeving van Amsterdam en Haarlem. Of ontdek via Amstelveen en Badhoevedorp het Amsterdamse bos. De zuidroute via Noordwijk, Lisse en Sassenheim is met name in het voorjaar prachtig door de kleuren van de bloeiende bollen. Ook de Zaanstreek is goed te bereiken via Wormerveer, Westzaan en Zaandam met zijn typerende Zaanse huisjes. Via Beverijk, Heemskerk en Castricum kom je in liefelijke dorpjes en langweggetjes in het Noordhollands Duinreservaat. Ga je richting Krommenie en Uitgeest pak je meteen een stukje Stelling van Amsterdam mee.


Wil je echt een paar dagen op de fiets, neem dan de route langs de Noordzee. Een echte fietsvakantie waarin je naast Zandvoort bijna de hele Nederlandse kust kunt bekijken.