Zandvoort Beach for Amsterdam

Fietsroute - Het Zandvoortse Achterland - 40KM

Fietsknooppunten: 79, 37, 36, 21, 20, 34, 9, 38, 35, 16, 15, 10, 91, 15, 16, 35, 38, 39, 34, 7, 5, 6, 66, 18, 79


Ontdek het achterland van Zandvoort met deze afwisselende fietstocht die je meeneemt door de prachtige duinen van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en Bloemendaal.Visserspad

Je begint jouw fietstocht met een stuk door de duinen over het historische Visserspad. Vroeger brachten de Zandvoortse vissersvrouwen de vers gevangen vis te voet via dit pad van Zandvoort naar de Vishal in Haarlem. Door Overveen trap je richting het chique Bloemendaal. Vergaap jezelf zeker aan de vele prachtige villa`s die hier in de loop der tijd gebouwd zijn.


Nostalgisch Spaarndam

Via Santpoort fiets je richting het nostalgische Spaarndam, dat vroeger net zoals Zandvoort een vissersdorp was. Vooral rondom de oude sluis is de sfeer van toen nog goed bewaard is gebleven.


Kennemerduinen

Geniet hier even van de omgeving, voordat je een stukje terug fietst naar de de fantastische Kennemerduinen, ten noorden van Zandvoort. Op dit stuk passeer je de imposante Ruïne van Brederode. Deze is strategisch gelegen en werd vroeger gebruikt als de machtige bewaker van de belangrijke Heerweg van Den Haag naar Alkmaar.


Duin & Kruidberg

Maak bij knooppunt 5 gerust even een tussenstop voor hapje en drankje. Landgoed Duin & Kruidberg op de rand van Santpoort en het Nationaal Park is een van de vele landgoederen in de omgeving. Een heerlijke plek om even op adem te komen. Na de pauze trek je verder het Nationaal Park in. Door het glooiende landschap fiets je langzaam maar zeker terug naar richting Zandvoort.