Zandvoort Beach for Amsterdam

Hardlopen: Amsterdamse Waterleidingduinen - ca. 12,5 km

Let op: voor deze route heb je een entreebewijs voor de Waterleidingduinen nodig. Een dagkaart kost 1,50 en koop je hier

 

We starten op parkeerterrein De Zuid en lopen door de Cort van der Lindenstraat door in de Frans Zwaanstraat. Aan de rechterkant zie je de Waterleidingduinen en passeer je het Zwanenmeer. Volg de weg met de bocht mee en sla bij het tankstation rechtsaf. Op het punt waar de N201 samenkomt met de Zandvoortselaan sla je rechtsaf. Nog steeds heb je de Waterleidingduinen aan jouw rechter hand. Ondertussen moeten de eerste herten ook wel zichtbaar zijn. Na ongeveer 0,8 kilometer kom je bij de ingang van de Waterleidingduinen.

 

Honden en fietsers zijn hier niet toegestaan, dus je kunt heerlijk rustig over de verharde paden hardlopen. In ongeveer 5 kilometer loop je langs het Barnaart kanaal door het waterwingebied. Als je ook maar een klein beetje om je heen kijkt zie je heel veel herten lopen en grazen. Je kunt ze bijna niet missen. Bij het vierde kruispunt ga je rechtsaf de duizendmeterweg op, die (gek genoeg) 1.600 meter lang is. Aan het einde van de weg sla je rechtsaf en gelijk linksaf het Tilanuspad op. Via dit pad kom je na ongeveer 1 kilometer op het fietspad dat je door de duinen terugbrengt naar Zandvoort. Ga dus wel rechtsaf het fietspad op, anders kom je in Noordwijk. Ren het pad helemaal uit en loop over het wildrooster de Brederodestraat in tot je het parkeerterrein weer bereikt.