Zandvoort Beach for Amsterdam

Kindveiligheid

Zandvoort heeft een prachtig lang en breed zandstrand. Hoe zorg je ervoor dat een dagje strand met de kinderen ook fijn en veilig verloopt? Je leest het hieronder. Mocht je zelf nog tips hebben voor een veilig dagje strand samen met kinderen, dan horen we het graag. Je kunt hier contact met ons opnemen.


Kind kwijt? Verzamelpunten

EHBO Strandpost “De Rotonde” is geopend van half mei tot half september van 11.00 uur – 19.00 uur en bij strandweer van 10.00 tot circa 20.00 uur. Het is o.a. het centrale meldpunt voor verdwaalde kinderen. De post is centraal gelegen. Je vindt hem bij de strandafgang op het Badhuisplein (achter het Casino), tussen strandtent 9 en 10, 023- 5714445.


Doe jouw kind een 06-bandje om

Het doel van de gezamenlijke landelijke 06-polsbandjesactie is om de strandbezoekers bewust maken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoekraakt. De 06-polsbandjes zijn daarbij een handig hulpmiddel. De 06-bandjes kunnen worden opgehaald bij de twee reddingsposten van Zandvoort.


Insmeren

Het klinkt zo simpel, maar we kunnen het niet genoeg benadrukken. Juist bij kinderen kunnen beschadigingen door UV-straling uit zonlicht nare gevolgen hebben: hun huidcellen zijn extra kwetsbaar. Tips KWF Kankerbestrijding: 1. ​Smeer minimaal elke 2 uur. 2. Houd kinderen tussen 12.00 en 15.00 uur uit de zon. 3. Houd kinderen onder de 1 jaar helemaal uit de directe zon.


Speelterreinen

Het strand is natuurlijk één groot speelterrein voor kinderen. Zandkastelen maken, lekker ravotten met water en schelpen zoeken. Het kan allemaal. Maar daarnaast hebben diverse strandpaviljoens ook leuke speeltoestellen staan waar de kinderen zich prima kunnen vermaken.