Zandvoort Beach for Amsterdam

Domas – 20 jaar, bezoeker Zandvoort, Student

Vooral tijdens de zomermaanden geniet ik van het centrum van Zandvoort. Er zijn veel gezellige cafés en restaurants in het dorp. Allemaal zijn ze heel uitnodigend om iets te eten of drinken. Daarnaast vind ik de stranden van Zandvoort prachtig.


Ik kom oorspronkelijk uit Litouwen. Nu woon ik in Amsterdam en studeer daar International Business & Administration. Ik speel al 14 jaar saxofoon, naast mijn studie speel ik livemuziek op straat om wat bij te verdienen. 5 jaar geleden ben ik daar mee begonnen in Litouwen en het is niet alleen heel leuk om te doen, het bleek ook succesvol.


Ik voel me erg welkom in Zandvoort en ik speel hier graag live in de open lucht, met mijn saxofoon. Ik ontmoette hier veel lokale winkeliers, ze zijn enthousiast over wat ik doe en ook heel zorgzaam. Ik krijg meestal wat te drinken van ze, een kop koffie of thee. De reacties van de mensen in Zandvoort op mijn muziek zijn heel positief!


Ik heb de stap genomen om naast mijn studie meer van Nederland en Europa te gaan zien. Muziek brengt me nu op heel veel plekken; zo speelde ik bijvoorbeeld al in Duitsland, Frankrijk en Spanje."Mijn favoriete plek om saxofoon te spelen is op het Badhuisplein"Mijn Zandvoort tips

De boulevard aan het strand is prachtig, vooral rondom het Badhuisplein. Die plek is ook mijn favoriete plek om saxofoon te spelen in Zandvoort, zelfs in de winter. Hier komen mensen uit alle windstreken. Ook heb je een ongelofelijk mooi en uniek uitzicht op het strand. Het is wat mij betreft dé plek in Zandvoort waar je met een gerust hart kunt socializen met je vrienden én kunt genieten van het strand, de Hollandse friet en verse vis!