Zandvoort Beach for Amsterdam

Femke - 43 jaar, ondernemer Zandvoort - Fera Flowers

Wij zijn verknocht aan Zandvoort, al sinds we hier 12 jaar geleden kwamen wonen. In Zandvoort wonen is echt fijn: het strand, het dorpse gevoel en tóch vlak bij de stad. Alles is dichtbij, dat compacte is leuk en ik geniet van alle dorpse gezelligheid.


Mijn man en ik kunnen goed samenwerken en eerder hadden we een strandpaviljoen. Het werken met bloemen en planten is oorspronkelijk mijn vak en passie. Ik koos ervoor terug te gaan naar mijn beroep en mijn man ging van chef-kok naar chef-bloemen. We hebben deze winkel – Fera Flowers in de Haltestraat - inmiddels 2 jaar.


Het ondernemen in Zandvoort brengt een leuke variatie van mensen en klanten om ons heen. Zandvoort is een kleine gemeenschap, de meeste mensen ken je en door de toeristen is er het hele jaar door ook veel nieuwe aanwas van mensen. Ik vind het leuk om met onze winkel écht iets anders te bieden. Ik koop in op mijn onderbuikgevoel en ik hoop dat mensen door het aanbod in onze winkel iets meer durven in hun interieur."In Zandvoort kun je kiezen uit heel veel verschillende restaurants"Mijn Zandvoort tips

Het is in Zandvoort heerlijk om door de vele straatjes van het dorp te slenteren, op het terras te zitten en uit eten te gaan. Uniek aan onze Nederlandse stranden én aan Zandvoort is dat je kunt kiezen uit heel veel verschillende restaurants. Ik ga graag naar Le Bar, Local Bistro en Mel’s Pintxos Wine Bar in het dorp. Op het strand zijn Tent 6, Havana aan Zee en Kaito mijn favorieten.