Zandvoort Beach for Amsterdam

Marij, 42 jaar, bewoner Zandvoort

Wat mij betreft, is Zandvoort dé ideale plek om te wonen, met het strand en de duinen om de hoek. De combinatie van de dorpse sfeer en alle natuur op loopafstand, zorgde ervoor dat mijn vriend en ik van Amsterdam naar Zandvoort wilden verhuizen. We hebben in december ons nieuwe huis gekocht en we leerden al meteen veel mensen kennen. Zandvoorters zijn enthousiast, gastvrij en enorm trots op hun dorp. Als kersverse bewoners worden we door iedereen met open armen ontvangen.


Niets is leuker dan hier te komen wonen. Als freelance eventmanager organiseer ik bedrijfs- en publieksevenementen. Omdat ik vaak druk ben met mijn werk, is het een fijn vooruitzicht om straks na een volle werkdag de deur uit te kunnen lopen om een frisse neus te halen in de duinen of op het strand. Ik hou van vogels spotten en ga daarvoor vaak naar de Waterleidingduinen. Ik heb ook een vogelhuis gekocht voor in onze nieuwe tuin."Ik hou van vogels spotten en ga daarvoor vaak naar de Waterleidingduinen."Mijn Zandvoort tips

Mijn favoriete plek in Zandvoort is eigenlijk de gehele kustlijn. Ik wandel graag op het strand om mijn hoofd leeg te maken, lekker met mijn voeten in het zand. Ons eerste biertje als nieuwe inwoners van Zandvoort dronken we bij café Fier. We werden daar hartelijk verwelkomd en samen met alle gasten hebben we geproost op ons nieuwe huis. In de zomer zijn Bohdi Beach en Fosfor mijn favoriete plekken op het strand. In het dorp heb ik onlangs heerlijk gegeten bij Pizzeria La Fontanella. En na een lange wandeling in de Waterleidingduinen, is een lunch bij DUNE aan de duinrand écht een aanrader!