Zandvoort Beach for Amsterdam

Rene, 62 jaar - bewoner Zandvoort

Al bijna mijn hele leven ben ik thuis in Zandvoort, mijn roots liggen in dit dorp. Ondanks een paar korte uitstapjes ben ik altijd weer teruggekeerd naar deze plek. Hier in Zandvoort heb ik door de jaren heen talloze mooie herinneringen gemaakt. Wat het wonen in dit dorp zo bijzonder maakt is de frisse lucht, het strand en de duinen zo dichtbij. Ik geniet elke dag weer van de openheid en de nabijheid van de zee.


Als familie counselor begeleid ik naasten van mensen met een verslavingsproblematiek. Mijn praktijk is hier in Zandvoort. Het meest dankbare aspect aan mijn werk is het doorbreken van het taboe rondom verslaving en het bieden van hulp aan families die hierin verstrikt zijn geraakt. Ook werk ik een aantal dagen per week als therapeut in Brabant. Geen enkel moment kan tippen aan de avonden waarop ik na het werk via de Zeeweg richting huis rijd en ik de zee tussen de duinen door zie komen!


"De frisse lucht, het strand en de duinen zo dichtbij is wat Zandvoort bijzonder maakt."


Mijn Zandvoort tips

Een van mijn favoriete plekken in het dorp is het Noble Tree Cafe, waar ik vaak met vrienden afspreek. Ze serveren goede koffie en de sfeer is er gezellig. Bovendien kun je er genieten van een prachtig uitzicht op het centrum van ons dorp. Een andere aanrader in het centrum van Zandvoort is Brazee, aan het Kerkplein. Hier kun je genieten van de 'Steak on the Rock', een heerlijke biefstuk die aan tafel wordt geserveerd op een hete steen. Ook kom ik vaak bij Soleil, een winkel aan het Raadhuisplein met een grote selectie aan lokale- en natuurlijke producten. Ze bieden een breed assortiment aan gezondheidsproducten en natuurgeneeskundige kruiden, vitamines en mineralen. Aan zee vind ik De Haven van Zandvoort een fijne plek. Deze strandtent ligt centraal aan de boulevard en biedt gezellige zitjes bij het knapperende haardvuur.