Zandvoort Beach for Amsterdam

Mountainbiken in Zandvoort

Elk seizoen is geschikt om samen met je vrienden of collega's de mountainbike te pakken en het parcours van Zandvoort te verkennen. Vier je verjaardag eens op een originele manier! Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen, het ATB-parcours in Zandvoort is geschikt voor zowel ervaren rijders als beginners. Boek dan wel even een gids!


Ruim 15 jaar ligt er al een uitdagende mountainbikeroute in de duinen rondom Circuit Zandvoort. Hij bestaat voor zeker 6 kilometer uit singletracks en bevat bijna 140 hoogtemeters. Dus wil je korte, pittige klimmetjes met leuke afdalingen, bruggetjes en scherpe (kom)bochten, dan ben je op dit parcours in je element! Hij staat niet voor niks hoog aangeschreven.


De Dune Bikers is een groep enthousiaste ATB’ers uit Zandvoort die in een aantal jaar is uitgegroeid tot ongeveer 20 personen, van jonge fietsers tot aan mannen van een zekere leeftijd. Zij proberen met regelmatig onderhoud het parcours goed begaanbaar te houden. Er mag nooit buiten de paden worden gereden, ook niet op circuitterrein of op het strand. Het ATB-parcours Zandvoort is geen openbaar gebied en is omgeven door natuurgebieden.


Ingang parcours

De start vind je naast de slipschool op het grote parkeerterrein (Rob Slotemakerstraat). Vervolgens rij je het parkeerterrein op en ga je links achterin voor het tunneltje rechts het parcours op. Het betreden van het parcours is volledig op eigen risico en het dragen van een helm is verplicht! Deze kun je, net als de mountainbike, in Zandvoort huren bij diverse fietsverhuurbedrijven. Check en lees de gedragscode, neem voldoende drinken en een opgeladen telefoon mee en je bent klaar om te gaan mountainbiken.

In verband met de verbouwing van Circuit Zandvoort is het MTB parcours tijdelijk niet geopend.


Ben je met een groep en ben je pas begonnen op de MTB of zijn er beginners bij? Mountainbiken in Zandvoort adviseert dan altijd een gids te boeken. Zij helpen je graag en er zijn diverse mogelijkheden om samen met een gids of instructeur te fietsen. Mountainbiken in Zandvoort zet zich in voor de belangen van de MTB-sport en promoot duurzaam behoud van vriendelijke recreatie in de omgeving van het circuit, Zandvoort en het centrum. Verder kun je bij hen verschillende arrangementen boeken.