Zandvoort Beach for Amsterdam

Mountainbiken in Zandvoort

Zandvoort heeft niet alleen voor de recreatieve fietser en de wielrenner mooie routes. Ook de mountainbiker is hier helemaal op zijn plek.

Elk seizoen is geschikt om samen met je vrienden of collega's de mountainbike te pakken en het parcours van Zandvoort te verkennen. Het ATB-parcours is geschikt voor alle leeftijden en voor zowel de ervaren mountainbiker als de beginnende ATB-er. 


Mountainbike parcours


Al ruim 15 jaar heeft Zandvoort heeft een uniek en uitdagend mountainbike parcours. Met 6 kilometer aan single tracks en 140 hoogtemeters zit de route vol met pittige klimmetjes en heerlijke afdalingen. En hou je van bruggetjes en scherp (kom)bochten, dan ben je pop dit parcours in je element. Hij staat niet voor niets hoog aangeschreven. De route van bijna 10 kilometer lang, loopt over de duinen langs Circuit Zandvoort en is te herkennen aan houten paaltjes met in het groen en roze het internationale MTB teken: een driehoek met 2 rondjes. De groene tekens geven de hoofdroute aan, de roze zijn punten waarop afgesneden kan worden. Deze zijn vooral voor de meer onervaren rijders. GPX data kun je onder aan de pagina downloaden.


Dune Bikers

De Dune Bikers is een groep enthousiaste ATB’ers uit Zandvoort die in een aantal jaar is uitgegroeid tot ongeveer 20 personen, van jonge fietsers tot aan mannen van een zekere leeftijd. Zij proberen met regelmatig onderhoud het parcours goed begaanbaar te houden. Er mag nooit buiten de paden worden gereden, ook niet op circuitterrein of op het strand. Het ATB-parcours Zandvoort is geen openbaar gebied en is omgeven door natuurgebieden.


Ingang Parcours


De start van het parcours vind je op het oude slipterrein naast BMW Driving Experience Slotemakers, Rob Slotemakerstraat 1. Bij het tunneltje kun je de geluidswal op om aan de route te starten. Het betreden van het parcours is volledig op eigen risico en het dragen van een helm is verplicht! Voor parkeren kan geld gevraagd worden. Kijk hier voor meer informatie over parkeren in Zandvoort


Omdat de baan deels over het privéterrein van het circuit loopt en deels door nationaal park gaat mag er absoluut niet afgeweken worden van de route. Niet de natuur in en niet het circuitterrein op. Doe je dit wel dan riskeer je direct een boete. Houd er ook rekening mee dat het parcours niet toegankelijk is als er betaalde evenementen op het circuit zijn. Bekijk vooraf dus even de kalender.


Laar-wallSinds 2021 is er een te gekke toevoeging gedaan aan het parcours. Met de Laar-wall heeft dit parcours de grootste wallride van Nederland. Kijk hier voor meer informatie.


Download de GPX data hier