Zandvoort Beach for Amsterdam

SUPpen in Zandvoort

Het ziet er zo relaxed uit: Stand Up Paddle boarden, ook wel SUPpen. Al staand op een SUP-board jezelf met een peddel door het water bewegen. Geen zorgen aan je hoofd, geen vuiltje aan de lucht, maar op je dooie gemak de zon tegemoet peddelen. Maar vergis je niet; SUPpen vraagt om balans en spierkracht en is een behoorlijk intensieve workout. Maar ach, er zijn ergere plekken om je workout te doen. De laatste trend op watersportgebied is afkomstig uit Hawaii, waar lifeguards op hun board gingen staan om beginnende surfers in de gaten te houden. Sindsdien heeft de sport in snel tempo de wereld verovert en is deze inmiddels ook in Nederland al aardig ingeburgerd. Zandvoort heeft verschillende surfscholen waar je kennis kunt maken met SUPpen. 

Surfana

Wat doet Surfana als er geen golven zijn? Suppen natuurlijk! Ze beginnen met de (veiligheids-) instructies, waarna ze het water op gaan. Het eerste gedeelte van de stand up paddle les zal bestaan uit het vinden van het balans op je board en beheersing van het board. Daarna leren ze je draaien en snelheid maken. Afhankelijk van de omstandigheden wordt er daarna een afstand afgelegd of wordt er geprobeerd om op wat golfjes te surfen op de SUP.

Meer informatie over Surfana

Watersportcentrum The Spot

Inmiddels is stand up paddle boarden al erg bekend in grote steden waar fanatiek door onze mooie grachten wordt gesupt. Bij The Spot in Zandvoort geven ze echter les in stand up paddle boarden op een heel ander level; maak kennis met suppen op zee! De mogelijkheden met stand up paddle boarden zijn ongekend. Afstand peddelen als ultieme workout, of downwinden; mee cruisen met de wind en gebruik maken van golven in je rug. Try stand up paddle boarden and fall in love within the first 5 minutes…

Meer informatie over The Spot

First Wave Surfschool

Stand up paddling ook wel bekend als Suppen is geschikt voor iedereen, makkelijk te leren en kan bijna altijd. Daarnaast is het een complete body & mind workout: balanceren en paddelen vraagt om spierkracht, terwijl glijden over het water zorgt voor mentale rust. De Sup les zal bestaan uit een korte uitleg en een stukje droogtraining op het strand, zodat je een beetje weet wat je te wachten staat. Eenmaal op de plank op het water, zullen we aandacht besteden aan stabiliteit, de techniek van het peddelen, sturen en de behendigheid op de plank. Zo raak je vertrouwen met de sup en kan je lekker genieten

Meer informatie over First Wave Surfschool

Meer watersport

Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen van Nederland en met een lengte van 9 kilometer lang is het strand de grootste trekpleister. Vier seizoenen lang kun je hier heerlijk vertoeven. Op het strand, maar zeker ook op het water. Dobberend in zee wachtend op de juiste golf of juist achter de branding in alle kalmte lekker SUPpen. Heb je nog nooit op een board gestaan, maar wil je het graag proberen? Verspreid over het strand kun je bij verschillende surfscholen terecht voor lessen of de huur van materiaal. Het serene geluid van golven in de branding maken het strand de ideale plek om eens heerlijk tot rust te komen.

Meer informatie over watersport